София стана домакин на  международна конференция за мъжка мода, организирана от MEN’S FASHION CLUSTER („МЕНС ФЕШЪН КЛЪСТЕР“).

Основно  бяха разгледани  тенденциите и перспективите  на  европейския моден бизнес . Обсъдени бяха и проблеми на модния бизнес, както на национално, така и на европейско равнище. Модератор бе председателя на Академията за мода проф. д.н. Любомир Стойков, който в началото изнесе  кратък доклад на тема  „Модата като изкуство и бизнес“. Специалният гост г-н Патрис дьо Плас / Mod’Art International, Париж/ се спря на основните фактори, обуславящи промените в  актуалния моден бизнес в експозето си „Парадоксът на лукса“. В конференцията взеха участие  представители както от академичните,така и от дизайнерските и бизнес среди от  Германия, Испания, Белгия и Люксембург.

 

Магията на българския танц

Целта на проекта Richmart Vintage е утвърждаване марката „Made In Bulgaria“ на всички български индустрии посредством българските танци. Основен инструмент са неравноделните тактове във фолклора ни. Идеята на кампанията е популяризация на това „уникално предложение“, с помощта на което България да стане разпознаваема всред света.

Конкретната инициатива се изразява в следното: широко известни личности и обикновени хора, живеещи в страната и чужбина да записват и качват в социалните мрежи видеоклип с посланието „Аз харесвам българските танци“, както и по желание да танцуват в него. Кампанията вече е широко подкрепена от популярни лица от културната, политическа и бизнес сфери. Видеоклиповете в Youtube вече имат 10 млн. гледания.

Г-н Мартин Йорданов, управител на фабриката за мъжка мода „Ричмарт“,  лансира идеята тази инициатива да прерасне в СВЕТОВНО STREET FASHION SHOW , където хорото, в ролята на нестандартно ревю да покаже модата на улицата от целия свят. За целта фирмата е създала 1000 костюма с българския трикольор, раздадени за 24 май – Днят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 

Златно начало на сезона  

Летният сезон на Слънчев бряг бе открит в началото на м. юни в една от всеизвестните дискотеки  Bedroom Beach с   двудневно тематично парти Sparkling Sex Appeal с участието на диджей Mascota, диджей C-Fusion и МС П и балета Bedroom Ladies. Зад  неповторимата шоупрограмата, продължила 5 часа с участието на 20 танцьори, стоят Галя от Сатен като хореограф и Донка Боева като дизайнер на костюмите. Събитието продължи с тематичното шоу Fetish Night. Дискотеката устройва всеки уикенд тематични партита с участието на балета Bedroom Premium Ladies: The Queens, Haute Coture, Pure Glamour, Luxury Night, Fairy Tale, White Devils, RockstaR, The Land of Pleasure, Gothic Night, Brasilian Carnaval, Moulin Rouge, Victoria's Secrets Show и др.