MEN’S FASHION CLUSTER („МЕНС ФЕШЪН КЛЪСТЕР”) организира международна конференция с фокус върху развитието на европейския моден бизнес и свързаните с него тенденции и перспективи.

Бяха засегнати въпроси и проблеми, свързани с модната индустрия и дизайн на национално и европейско равнище. В конференцията участваха гости и професионалисти от Франция, Белгия, Испания, Германия и Люксембург – убедителни представители на академичните, бизнес и дизайнерските среди в модата.
Модератор на конференцията беше проф. д.н. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, който в самото начало изложи кратко експозе на тема: „Модата като изкуство и бизнес”. Специален гост на конференцията беше г-н Патрис дьо Плас – президент на артистичния и педагогически комитет на Института по моден дизайн и моден мениджмънт Мод’Арт Интернационал (Mod’Art International) – Париж, който е работил дълги години за „Кристиан Диор” и LVMH и е съветник по външната търговия на Франция. Темата, по която той говори на конференцията беше „Парадоксът на лукса”. Г-н дьо Плас набеляза факторите на промяна в модния бизнес в съвременния свят.

Магията на българския танц

Проектът Richmart Vintage има за основна цел е да се утвърди марката „Made In Bulgaria“ на всички български индустрии чрез магията на българския фолклорен танц. Идеята на кампанията е да популяризира „уникалното предложение”, с което България да стане разпознаваема пред света – богатството на неравноделните тактове в българския фолклор.
Част от кампанията е и конкретната инициатива известни личности и обикновени хора, живеещи в България и в чужбина да записват видеоклип с посланието: „Аз харесвам българските танци!”, както и да танцуват в клипа, ако желаят. Известни личности от сферите на културата, бизнеса, политиката, са подкрепили кампанията с видеоклипове качени в Youtube, като вече имат над 10 млн. гледания. Мартин Йорданов, управител фабрика за мъжка мода „Ричмарт” акцентира върху това как тази инициатива може да се превърне в СВЕТОВНО STREET FASHION SHOW и хорото, като едно нестандартно ревю, да покаже модата на улицата от цял свят. За тази цел фирмата е създаде 1000 костюма с българския трикольор, които бяха раздадени за 24 май Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост .


ЗЛАТНО НАЧАЛО НА СЕЗОНА
Една от култовите дискотеки на Слънчев бряг на Bedroom Beach даденачалото на летният сезон в началото на Юни. Злато, блестящи костюми, гъвкави авангардна хореография на балета Bedroom Ladies – всичко това се появи на сцената в една златна рамка, обединено под името Sparkling Sex Appeal. Общо 20 танцьори в продължение на 5 часа изнесоха изключителна шоупрограма, като оставиха гостите без дъх! Зад артистичния проект стоят Галя от Сатен като хореограф и Донка Боева като дизайнер на костюмите. Зад пулта се раздаваха резидентите на Bedroom - диджей Mascota, диджей C-Fusion и МС П. Двудневното парти продължи с Welcome to Daylife на диджей и тематичното шоу Fetish Night. Bedroom Beach е предвидил за всекиго по... много и цяло съзвездие от родни диджеи. Всеки уикенд те ще дирижират тематичните партита, които са запазена марка на Bedroom Beach и балета Bedroom Premium Ladies: The Queens, Haute Coture, Pure Glamour, Luxury Night, Fairy Tale, White Devils, RockstaR, The Land of Pleasure, Gothic Night, Brasilian Carnaval, Moulin Rouge, Victoria's Secrets Show и др.