На 19.05.2015 г. се проведе пресконференция на която бе представен проект Richmart Vintage, чиято основна цел е утвърждаване на марката„Made In Bulgaria“ на всички клонове от индустрията ни посредством българския фолклорен танц.

 

 

 

Идеята е популяризация на специфичните за България неравноделни тактове във фолклора ни,  които да станат достояние за целия свят и с които страната ни да стане „разпознаваема“ в света.

По-конкретно, това е инциатива известни личности и обикновени хора, живеещи в България и чужбина да запишат видеоклип с послание „Аз харесвам българските танци“/ и да танцуват в него ако желаят/ и да го качат в интернет. Идеята е на 15-годишната Мартина Мартини – до момента има изпратени над 1000 клипа от повече от 60 страни с над 10 млн. гледания.Кампанията е подкрепена от много известни лица от сферите на културата, бизнеса, политиката, сред които: г-жа Даниела Везиева – зам.министър на икономиката, г-н Христо Димитров - един от инициаторите на проекта, основател на Националния фолклорен ансамбъл „Българе“ и продуцент, г-н Мартин Йорданов - управител на фабриката за мъжка мода Richmart, който сподели  възможността  това начинание да се превърне в СВЕТОВНО STREET FASHION SHOW, като  хорото, в ролята на нестандартно ревю, да покаже модата на улицата от цял свят. За тази цел фирмата е създала 1000 костюма с българския трикольор, които ще бъдат раздадени за 24 май Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост .

 

Снимки:

1.Участниците в пресконференцията: Мартин Йорданов, Мартина Мартини, проф. Любомир Стойков, Даниела Везиева и Христо Димитров (от ляво на дясно).

2-3. Изпълнения на народни танци от Ансамбъл „Българе”

4.Мартин Йорданов, Мартина Мартини и Даниела Везиева (от ляво на дясно).

5.Лого на кампанията

Фото: © Хайлайф