Chardonnay & Sauvignon blanc eXcentric Incanto 2014 на MEDI VALLEY бе отличено с най -високият приз – “Златен Ритон“ на Винария 2015.

 

 


Общо 11 вина на избата бяха наградени със златни и сребърни медали от международното изложение в Пловдив: Viognier eXcentric Incanto 2013, Merlot Incanto 2012, Cuvee A Good Year 2014, Rose eXcentric Incanto 2014, Merlot Incanto 2013, Syrah Incanto 2013, Incanto black 2013, Chardonnay Incanto 2013, Chardonnay Incanto 2014, Mavrud eXcentric Incanto 2013.
Chardonnay & Sauvignon blanc eXcentric Incanto 2014 e най-новата перла в портфолито на винарната – бленд между двата класически френски сорта в съотгношение 20 % шардоне, отлежавало и ферментирало в дъбови бъчви и 80 % совиньон блан, ферментирал в иноксови съдове. Награденото вино е произведено в партида от 4000 бутилки и ще достигне до винолюбителите в по-добрите търговски обекти в края на м. Март 2015 г.
Преди хилядолетия земите по средното течение на река Струма са били населявани от тракийското племе Меди. Освен с легендарния Спартак, оглавил най-голямото робско въстание срещу древния Рим, медите са известни с развитото лозарство и винарство, и с култа си към виното. В чест на хората, положили основите на винарството в тази част от долината е наречена и винарната- MEDI VALLEY (Долината на медите).
През 2007г е изграден класически винарски комплекс MEDI VALLEY WINERY. Намира се в село Смочево, в полите на югозападна Рила, на 630 м надморска височина, в най-северната част на долината на река Струма, на живописния път за Рилския манастир. Състои се от модерна винарска изба и 370 дка лозови масиви, засадени със сортовете Шардоне, Траминер, Совиньон блан, два клона Мерло и два клона Каберне Совиньон.
От тук започва югозападният лозаро- винарски район, известен като Долината на Струма. Атрактивното географско разположение на винарната, условията с които разполага и изключително добрите вина които предлага, отличени с престижни награди на национални и международни конкурси превръщат MEDI VALLEY WINERY в най-очарователната нова дестинация за винен туризъм. Винарната е отворена всекидневно за посещения. Тук ценителите могат да открият любимото си вино и да станат негов приятел завинаги.
Тук можете да подберете и най-подходящото вино за вашите специални събития, включително и за сватбения ден, който неизменно се свързва с вкуса и аромата на напитката. В църковния брачен ритуал, както и в ритуала в обредния дом се използва вино. В някои от обредите в тържеството и в самото тържество виното е незаменима напитка.
Самия подбор и дегустация на вина е сред най-приятните преживявания, когато подготвяте вашата сватба. А разходката до MEDI VALLEY WINERY е приключение, което ще запазите сред най-красивите си спомени.