След няколкочасов полет, изморени, но за сметка на това позитивно настроени, Камелия и Евгений Андрееви, собственици на ANDREEV STUDIO, приеха поканата ни за разговор.


Водещо студио в областта на сватбената фотография и видеография у нас и тяхна запазена марка са нестандартните фотосесии. За пореден път ANDREEV STUDIO ни омагьоса с прекрасна следсватбена фотосесия не къде де е, а в Дубай, градът на бъдещето и на мечтите. Камелия и Евгений ще ни разкажат, че няма невъзможни неща в създаването на един прекрасен спомен - сватбеният филм и фотографии.

Правите прекрасни фотографии и филми. Как се зареждате, откъде идват идеите Ви?

Ние работим много, дори бих казал непрекъснато – тъкмо приключили с един проект, се залавяме с друг, но това ни зарежда, кара ни да се чувстваме живи. Предстои ни доста работа този сезон, свързана с пътувания в цялата страна и в чужбина. Стараем се да опознаем младоженците, вдъхновяваме се от тяхната лична история и отразяваме техния индивидуален любовен магнетизъм в кадри. Изживявам всяка емоция и трепет с нашите младоженци, вълнувам се от всеки момент в този ден и сякаш тази емоция се предава в снимките, които правя – усещането е уникално – споделя Камелия с усмивка пред нас.

Вие сте много ангажиран екип, поемате ангажименти на територията на цялата страна и в чужбина, разкажете ни малко повече?
Преди няколко дни се завърнахме от Дубай. Там успяхме да реализираме прекрасна следсватбена фотосесия с наши младоженци. Снимахме на фона на модерния град и в пустинята. Моментът беше незабравим за тях, а и за нас също! Хубаво е да се работи с позитивни и енергични хора. Предстоят ни още такива проекти в близко бъдеще. Младоженците искат да имат уникална и неповторима сватба, както и уникални и неповторими снимки на все по – хубави и екзотични места. Ето например през октомври 2014 снимахме английска сватба и на остров Бали.

На какво залагате в работата си?

Ние не обичаме режисираните снимки. Предизвикателството във фотографията е да се улови моментната емоция – това е и стилът на снимане в ANDREEV STUDIO. За да се получи една красива снимка е необходимите съставки са от талант, техника и светлина. Заснемането на сватба не е просто “нещо“. Бихме казали, че това е доста отговорна задача – нямаш право на грешки, защото моментът винаги е неповторим .

Какво бихте посъветвали бъдещите младоженци?

Изборът на екип за заснемане - сватбен фотограф и видеограф е един от най – важните моменти в процеса на организиране на сватбеното тържество. Това е момент, в който не бива да се прави компромис, защото се твори спомен за цял живот. Съветваме младоженците да остават достатъчно време за артистична фотосесия в деня на сватбата и да не се страхуват да експериментират със следсватбени фотосесии.


Какви са модните тенденции в сватбената фотография ?

Много неща са модерни в днешно време. В нашия бранш „модата“ често пъти се изразява в нова и модерна снимачна техника. Разбира се, техниката далеч не може да свърши всичко. Изискват се специфични умения за заснемане, пост обработка и режисура. Новост във видеофилмирането са 4К Ultra HD резолюцията, която дава многократно по – детайлно изображение. Нашият екип следи за нововъведенията и държи винаги да сме оборудвани с най-новите технологии, за да направим най-добрите сватбени филми – допълва Евгений. Аерозаснемането е нов начин за отразяване на сватбеното тържество от съвсем различна гледна точка. От въздуха всичко изглежда различно. Ефектът е приказен.