Популярните личности по един или друг начин променят разбиранията ни за мода.

 Популярните личности по един или друг начин променят разбиранията ни за мода. Понякога те нарушават правилата и разбиват нормите или създават нови. Понякога ни харесва, понякога не. Или ние самите сме достатъчни тренд сетъри, дори без идеите на знаменитостите. Има модни правила обаче, които ни се струват твърде „old-school”, твърде обикновени и неприемливи, за да ги спазваме. Не знаем от кого са наложени, нито кога, но използваме възможността днес да разбием пет известни мита за градския стил на жените.


Избягвайте хоризонтално райе.
 Това правило успя да обърка много дами, които изначално безкрайно много харесват раирани дрехи. Градският мит, който битува тук, е свързан с това, че този тип шарки добавят няколко килограма към фигурата ни. Всъщност обаче това далеч не е така. Оказва се, че хоризонталните райета могат да имат напълно благоприятен ефект към визията. Един от най-смелите застъпници на райето е Жан-Пол Готие, който го е пресъздавал многократно, заедно с морската тема в своите колекции. По-важна в този случай се оказва не шарката, а кройката на дрехата.

 


Комбинирайте цвета на обувките си с цвета на чантата.
 Това е нещо, което не искаме и няма да направим на всяка цена. Първо, дори не се знае къде е зародиша на това „правило“, което много момичета и жени все още сляпо следват. И второ – комбинирането често е грешка понеже не винаги нюансите са идентични и цветовете на обувките и чантата по-скоро „се бият“. В повечето случаи дори е твърде погрешно да се търси цветова „подредба“ при аксесоарите. Дори и в корпоративна среда може да обуете черни обувки и да вземете със себе си зелена чанта.

 

 

 

 


Два пъти деним? Не, не!
 Ние обръщаме двойното „не“ в едно голямо „ДА“. Носенето на риза от деним и яке от деним с абсолютно идентични нюанси може да изглежда странно. Но представете си един панталон деним с риза в по-светъл нюанс. Това е нещо, което трябва да опитате.

 

 


Не смесвайте принтове.
 Да, обаче сме убедени, че ако някой реши да го прави, то има поне сто и един начина да го направи правилно и модно. Хоризонтално райе и каре е абсолютно носима комбинация дори в разлини нюанси. Или точки с други дребни шарки. Просто трябва да харесате себе си в огледалото и тоалетът да изглежда смело, но адекватно.

 

 

 

 


Пайетите са само за вечер.
 Няма „happy hour”, в който да носите пайети. Всеки час и всеки ден са подходящи, стига времето и настроението ви да позволяват да облечете конкретната дреха. А пайетите винаги биха могли да се озоват и върху дамската чанта, обувките или палтото ви, стига да харесвате подобни традиционни неща с малко по-разнообразно излъчване, каквото могат да донесат бродериите от пайети.

 

Текст: Fashion Inside

Снимки: Getty Images