Козметична и естетична клиника „KERIMOV DERMA AESTHETIC“ е посветена изключително на процедури против стареене, здраве на кожата и подмладяване на лицето.

 

 Естетична медицина за контур на лицето,  усъвършенствани лазерни процедури и ресърфeйсинг, иновативни процедури, които водят до подмладяване на външния ви вид.

 „За мен красотата е повече от външен вид! Тя е вътрешно състояние, потребност и начин, по който възприемаме себе си.

 Нашата мисия е да подобрим качеството на живот на своите пациенти, да дадем повече от естетична грижа – да ви дадем самочувствие!“, споделя за себе си той и добавя-

 „Естетичните корекции се подчиняват на правилните пропорции с математическа точност.

 Красотата не е шаблон, а естетичната медицина дава уникалната възможност да бъдем най-добрата версия на себе си – уверени, красиви и свежи. Намесата е повече от външна корекция, тя е психологически процес за справяне с проблем по-голям от бръчките. В този ред стремим се да дадем най добрата грижа на пациентите си .

 В клиниката се извършват различни типове процедури за корекция на лицето, шията, деколтето и дупето, които водят до забележителни резултати без хирургична интервенция. Тя е на удобно място в тих и достолепен квартал в София. Постарали сме се да създадем приятна, приятелска атмосфера, където с усмивка да решаваме естетични проблеми и да даряваме красота. Работим с продукти на някои от най-добрите фирми в света, които предлагат качествени филъри и мезоконци. Поставяме ботокс под медицински контрол.

 Красотата в наши дни е достъпна за всекиго, на разумни цени.”!

 На церемонията „Лекар на годината“ през 2019г д-р Алит Керимов е удостоен с приза „Смело сърце!“,също така е и носител на наградата Bussines ellite award 2023 в класация 40under40, а негови клиенти вече са редица известни имена, но в тази връзка той може да ни разкаже повече:

 

  1. Д-р Керимов, имате ли любими пациенти и можете ли да ни споделите нещо повече за тях!?

Да, всеки лекар има пациенти, които са му особено мили. Това обаче не значи, че имам предпочитания или не предлагам еднакво качествено лечение на всички. Всеки пациент е специален и заслужава най-доброто лечение и грижа.Всяка моя пациентка е уникална и специална по свой собствен начин. Част от това, което обичам в моята работа, е възможността да отделям индивидуално време и внимание на всяка пациентка, за да разбера нейните специфични нужди и желания. По отношение на конкретни имена, бих предпочел да не споделям подробности.стремя да предоставям на всеки от моите пациенти висококачествени услуги, които отговарят на техните уникални нужди и цели. Най-важното за мен е да се усигуря, че всеки пациент се чувства удовлетворен и уверен в своята кожа.

 

  1. Видяхме, че на вас се доверява и мисис България 2020- Валери Стефанова! Разкажете ни нещо повече за нея и процедурите, които си прави при вас, ако не е конфиденциално?
  2. Валери Стефанова е невероятно талантлива и красива жена, която придава значение на грижата за себе си. Работата с нея е винаги приятна и вдъхновяваща. В контекста на естетичните процедури, Валери обича да използва серума на Teoxane RHA serum за подобряване на естествения блясък и текстура на кожата си. От особено значение за нея е биоревитализацията, която извършва с Каризма. Тези процедури помагат за поддържане на младежката и сияйна кожа, която всички виждаме. Относно спецификите на другите процедури, които тя извършва, предпочитам да не споделям подробности в интерес на нейната конфиденциалност.

 

  1. Със сигурност този бранш е от най-бързо и успешно развиващите се и вече има решения за всякакви „казуси“! Може ли да се каже, че има тренд в този вид процеури?

Трендовете в естетичната медицина постоянно се променят, но общият фокус винаги е бил и ще бъде на подобряване на общия вид на пациента без промяна на индивидуалноста и благополучието на пациентите. Все повече хора се фокусират върху биревитализиращи и колеган стимулиращи процедури който водят до подобравяне на качеството на кожата,еластичност и сияйност както е казуса с мисис юниверс Валери Стефанова  тя обожава Кarizma. Rазбира се , че грижата за кожата и външния вид са важна част от общото ни здраве и е много важно как се грижим за нея и с какво се грижим за нея. Лично аз на повечето си пациенти препоръчвам летните козметични пакетни предложения на Тeoxane.

  1. Значи ли това, че в бъдеще 50 ще са новите 20? Кажете нещо повече за възрастовите категории и най-младите ви пациенти и дали те най-често имат нереалистични очаквания?

Една от целите на естетичната медицина е да ни помогне да изглеждаме млади и свежи за по-дълго време. Това обаче не означава, че се стремим да изглеждаме на 20 години, когато сме на 50. Идеята е да изглеждаме най-добре за нашата възраст. Що се отнася до младите пациенти, те често имат нереалистични очаквания, които е наша задача да управляваме.

 

  1. Впрочем, идват ли такива със снимки и изрезки от списания при вас?

Пациентите често идват със снимки и идеи за това, как биха искали да изглеждат. Това може да бъде полезно за да разберем техните очаквания, но важно е да подчертаем, че всяка процедура е индивидуализирана и резултатите могат да варират.

 

  1. Увеличава ли се процентът на мъжете, които ви се доверяват и какво е съотношението мъже/жени по принцип при вас?

Да, наблюдаваме увеличение на броя на мъжете, които търсят нашите услуги. Но все още жените са повечето наши пациенти.

 

  1. Мъжете по-добре ли се ориентират кое е необходимото и достатъчно като естетична намеса?

И мъжете, и жените могат да имат добра представа за това какво желаят от естетичните процедури. Но често се налага да проведем консултация, за да обсъдим какви са реалните възможности и как можем да постигнем най-добрия резултат.

 

  1. И последно, вие сте човек естет! Това е видимо от пръв поглед! Естетиката ли е, която събуди желанието ви да се развивате в тази посока?

Благодаря ви за комплимента! Да, естетиката играе голяма роля в това, което правя. Обичам красивите неща и съм убеден, че красотата може да има значително въздействие върху нашето самочувствие и качеството на нашия живот. Това ме мотивира да се стремя към перфекционизъм в работата си и да се уча и развивам постоянно в тази област.