Zlatarna Celje днес е гаранция за качество и разпознаваем стил и това се дължи на 170 години опит в ръчната изработка на бижута. Словенската компания притежава богата история в бижутерията, поставила началото в далечната 1844 година.

Днес гигантът притежава собствени магазини в седем страни в Европа, сред които и България.
Най-добрите словенски дизайнери са отговорни за любовта на клиентите на Zlatarna Celje към марката, благодарение на иновативните идеи, оригиналния дизайн и очарованието на ръчната изработка. Както и на древната история на град Целе, където занаятчийството процъфтява от 1446 година, а скоро след това градът става средище на златарството в Европа. Оттогава до днес Целе е гаранция за качество в областта на бижутерията. През 2003 година Zlatarna Celje разширява пазара си като купува най-голямата австрийска бижутерска компания Lencia.

Словенската марка предлага разнообразни колекции от бижута, изработени от бяло или жълто злато, от сребро и в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни, включително диаманти, брилянти, естествени и изкуствени перли и кристали Сваровски. Сред любимите продукти на най-големите почитатели на Zlatarna Celje са колиетата и пръстените с лични имена, изработени по желание на клиента, както и пластиките с вградено инвестиционно злато с различен текст и визия, изключително подходящ и креативен подарък за различни поводи или монетите, изработени от злато или сребро с индивидуално изображение или текст.

В историята на бижутерската компания е записана и изработката на няколко корони за конкурса Мис в различни страни, сред които Мис Словения, Мис Хърватия, Мис Сърбия, Мис Босна и Херцеговина, както и през 2013 година Zlatarna Celje е спонсор на Мис България.
Сред лицата на марката е най-успешната словенската скиорка Тина Мазе, чието име носят някои от колекциите сребърни бижута с марката Lencia.

В магазините на Zlatarna Celje бъдещите младоженци имат възможност да разгледат и пробват брачните халки от богатата колекция на бранда, защото клиентът е най-важен а толкова сериозен избор се прави на подходящото място и с лично отношение. Всяка година словенските дизайнери обновяват и допълват колекцията брачни халки, съобразявайки се с тенденциите и желанията на своите клиенти. Като комплимент младоженците получават безплатно гравиране на халките.

Традицията в златарството, както и познаването на новите тенденции в бижутерството и личните предпочитания на клиентите вдъхновяват дизайнерите на Zlatarna Celje да създават ежегодно нови разнообразни колекции с бижута, които отговарят на най-големите очаквания на почитателите на марката, както и лесно печелят вниманието на все по-широка аудитория. Нови форми, нови съчетания на материали, нова функционалност в съчетание с умения, талант, въображение и професионализъм – това е в основата на самата тайна на успеха на словенската марка.


facebook.com
store.zlatarnacelje.si