Както вече сме писали и преди, ще напомним, че Валери Стефанова е българска юристка, победителка в конкурса „Мисис България Вселена“ за 2020 година.

Родена е в Хасково. Живее в Лондон. Омъжена е с едно дете.

През 2020 година се явява на кастингите за титлата на най-красива омъжена жена с над 500 жени, а впоследствие печели короната и правото да представя България на световния конкурс „Мисис Вселена 2021“.

150-годишна носия донесе лента и корона на най-красивата омъжена жена за 2020-та година Валери Стефанова на конкурса Мисис Вселена, който се проведе в Южна Корея. Голямата титла и корона е отишла при рускиня, но нашата красавица си е тръгнала с три ленти и малка корона.

Стилистката на списание „Сватба“ Фани Албайрак, с която красавицата работи повече от година, се погрижи отново за нейната визия и за конкурса в Южна Корея. На дефилетата се представи  с тоалети на Евгения Борисова, Стоян Радичев и костюм от частната колекция с автентични ризи и народни носии на Полина Стоянова

  • българска носия от Кюстендилско. Тя спада към саичния тип облекла, които са характерни за цяла Южна България - състои се от риза (кошуля), сая, пояс, тканица (престилка), нагръдник, пафти, забрадка и е известна под името “казмир”. А цялостната и визия беше подкрепена със всички необходими детайли и аксесоари.

С нея Валери успя да спечели и единия от призовете, с които се прибра.

„Това, че спечелих тура за традиционни облекла бе абсолютна изненада не само за мен, но и за останалите участнички. Аз носех автентична българска носия, с плетени чорапи и цървули. Бижуто е на 150 години.

Желязната дисциплина, на която е научена ѝ печели още една лента в един от туровете – за присъствие и добро представяне.

 

Един от дните е бил социално ангажиран.

 „Имахме голяма презентация на тема домашно насилие. Всяка една от участничките се беше подготвила по темата. Оказа се, че повечето момичета са неработещи, аз бях единствения адвокат. При това пряко се занимавам с домашното насилие, специализирала съм наказателно право и повече от 50% от клиентите ми са жертви на домашно насилие. Бях много подготвена по темата и всъщност това ми донесе още една лента – на Бизнес дама“ .

И също:

 „Исках да стана Мис България, но станах Мисис ! Другата  ми сбъдната мечта е да бъда адвокат и съм! А сега мечтая за едно по-голямо семейство, искам да имам три деца!“

С усмивка откровеничи Валери, а до нея припка нейната най-голяма гордост, малката и дъщеричка Кимбърли.  Кой знае,  може някой ден да надмине мама по хубост  и успехи.

Пожелаваме и го от сърце!

Надяваме се Валери да се представи така успешно и на други международни конкурси за красота и вярваме в бъдещите и успехи!