Колекция Висша мода пролет-лято на Chanel бе представена в Гран Пале в Париж в края на месец януари. Дефилето бе открито от внучката на Грейс Кели, Шарлот Казираги от кралското семейство на Монако, която се появи на кон в декор представляващ плац за конни състезания.

Виржини Виар, креативен директор на модна къща CHANEL споделя: „Идеята за декора на шоуто дойде от дългогодишното желание да работим с френския художник Ксавие Вейлхан. Неговите препратки към конструктивизма ми напомнят тези на Карл Лагерфелд. Харесва ми това сходство на духа между нас, сега и през времето. В допълнение към създаването на декора на шоуто с неговите препратки към авангардите от 1920-те и 1930-те години, Ксавие искаше да работи с принцеса Шарлот. Неговата артистична вселена е пълна с коне, а тя е опитен ездач. Шарлот открива шоуто на кон, облечена в сако CHANEL от черен туид и пайети, докато музикантът Себастиен Телие свири на големи инструменти. Ксавие и Себастиен са приятели. Заедно с Шарлот, те формират семейството на CHANEL, с което обичам да се обграждам. Този декор, препратка към естетиката на универсалните изложби, действаше като рамка, където се чувствах много свободна. Тези геометрични форми ме накараха да искам контрасти, страхотна лекота и много свежест: ефирни рокли, които се реят като окачени. Много волани, ресни, макраме дантела, преливащи се туиди, цветни копчета с бижута.” 

Женствеността присъства в колекцията от вечерни тоалети, в меките нюанси на пастелни цветове, елегантно съчетани с черно и бяло. Моделите дефилираха с двуцветни обувки Мери-Джейнс, вдъхновени от 20-те години на миналия век, преразгледани през 1980-те.

Булката, която традиционно дефилира в края на ревюто за висша мода, представи дълга, семпла бяла рокля и с венец от цветя и панделки на главата.