Най-новите тенденции в сватбения дизайн през предстоящия сезон 2022 г. включват много повече натурални  и естествени елементи, като допълнение към свежите цветя.

На мода са темпераментните и ярки цветови съчетания, позволена е даже една капка дързост при избора на булчинският букет и дори на роклята.

Ако вече сте избрали своята дата през 2022-ра, може смело да избягвате приглушените и пастелни цветове, които са били популярни досега. Това е годината на ярките, топли  нюанси , комбинирани с неочаквани и контрастни проблясъци. По-ексцентричните и не конвенционални двойки могат да заложат дори на съвсем необикновени и рядко срещани досега цветове. Темперамента, смелостта, завръщането към естествените природни форми и материали  са предпочитаните варианти за сватбен декор през 2022г.

Специалисти от института Pantone прогнозират, че най-добрите цветове за пролетта и лятото на 2022г. ще бъдат розово-лилаво, ярко синьото, свежо зеленото, ярко коралово и хладно синьо. А цветът избран за 2022 се нарича Very Peri. Тук са съчетани по един съвършен начин динамичният зеленикаво – син нюанс с топлият виолетово – червен оттенък. Той символизира дръзкото любопитство и безгрижната увереност на младостта. Символизира винаги любознателният творчески дух.

Задължителните свежи цветя, класическият сватбен декор могат  да бъде креативно обновени от естествените, природни стилове, които са на мода днес. Разнообразието и изборът са почти неизчерпаеми – произведения от глина и керамика, брезова кора, бамбукови аксесоари, ратанови столове, „фенери“, декоративни дървени фигурки, морски композиции от пясък, раковини и корал...

Още миналата година в края на месец октомври една бъдеща и много ексцентрична булка ме помоли да направя проба на маса за гости в актуалното цветово съчетание. Сподели с мен, че винаги е мечтала за сватба в темпераментни средиземноморски цветове – ярки и „нахални“ цветя с екзотични форми. Същата „проба“, но вече поставена върху тиква използвах в ресторант „ Mediterra“ за нашумелия напоследък у нас „Хелоуин“. Тъй като съм убедена, че тиквените фенери, не са подходящи за изискан ресторант в петзвезден хотел.  Също така винаги е добре флористът да се съобразява с локацията, на която работи. Например футуристичният, модерен дизайн на Grand Hotel Millennium Sofia изисква аранжировки в подобна стилистика, а дискретният ретро чар на Grand Hotel Sofia дава по-голяма свобода за изява и експерименти.

Сватбеният ден е един от най-специалните в живота. Той ще бъде помнен дълги години, затова е особено важно вашата сватбената декорация да е обмислена и реализирана до най-малкият детайл. От булчинският букет до малката панделка или дребен аксесоар.Така ще имате увереността, че този незабравим ден ще бъде „облечен“ в една изключително красива и цветна сватбена декорация.

Мира Митровска

тел: 0897 787 001

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

www.linea-bg.com

Instagram: Mira Mitro