Евгения Борисова е български дизайнер с дълъг стаж и отличителен почерк. Печелила е редица престижни международни награди за най добър дизайнер в Москва и три пъти за най-добър дизайнер в България.

От Котюр е нейната страст и никога не хаби усилия и ресурс точно за изработката на такива колекции. Създава популярния бранд Stardust Luxury Fashion /Ready to Wear/, а по-късно през 2011година и своята линия за вечерни облекла Evgeniya Borisova Haute Couture. Концепцията и е вдъхновена от величествената женска дълбочина и същност. Бутиковата линия предлага уникални модели вечерни и празнични облекла с ръчно изработени елементи от материали от най-висок клас и качество. Моделите се отличават с много внимание към детайла и дизайнерски подход към всеки модел. Най-новото предизвикателство за дизайнеркта е сътворяването на изключителна колекциа аромати с нейното име.

Какво ви накара да започнете да творите булчинска мода?

Започнах да правя булчински рокли защото вечерните ме ограничават от към използването на аксесоари, като воали и пищност, а аз много обичам това. Провокира ме заигравката с допълнителни елементи и стилове.

 

Какво ви вдъхнови при създаването на новата ви колекция?

Новата ми колекция е в крак с тренда, а именно украсяването с щраусови пера и кристални бродерии. Моделите не са много предвид пандемичната обстановка, но са изключително атрактивни и напук на цялата ситуация са много богати и създаващи насроение, което определено пренася участниците в различна реалност.

Какви са най-новите тенденции в сватбените рокли?

Както казах, най-вече носещи невероятно настроение...

 

Как ще изглежда булката на 2021-2022?

Булката винаги трябва да изглежда нежна, замечтана и уверена. През 2022 нищо няма да се промени. Тя трябва винаги да е щастлива. Не обичам да виждам булка по принуда или задължение, Не ми харесва сватбата да е набързо организирана. Искам да се отделя достатъчно внимание на този ден, който е много специален.

Вашият любим стил в модата?

Любимият ми стил е Драматичен. Харесва ми да провокирам и да не оставям зрителя безразличен. Слава Богу винаги успявам да създам положителни емоции с моите модели.

 

Най- приятната и на-трудна част от работата ви?

Най-приятната част е резултатът. Най-трудната е ръчната работа при бродирането и шиенето на много елементи и детайли в изделието. 

 

Каква е най-голямата грешка, която булката не трябва да прави в деня на сватбата?

Да се притеснява и да се съмнява в красотата си. Е и да не прекалява с тежкия грим.

 

Каква рокля мечтаете да сътворите?

За тази, която мечтаех вече я сътворих. Уших роклята на Цеци Красимирова за нейната сватба. Неограничен бюджет и разкошни матриали и модел като от мечтите. Усещането, когато наблюдавах булката беше романтика и любов, каквато всъщност беше и нейната цел. Надявам се да имам и други такива поръчки в бъдеще.

 

Вижте повече за марката: www.evgeniyaborisova.com