Една вълшебна, приказна сватба се състоя в средата на септември. Най важния ден в живота си отбелязаха с пищно тържество г-жа Петя Мурути и г-н Христос Мурутис. Гръцкият бизнесмен г-н Христос Мурутис откри своята принцеса в лицето на красивата Петя.

Г-жа Петя Мурути е бизнес дама, финансист и юрист по професия, както и собственик на фирма за реклама- ДМД Консултинг. Сватбената церемония беше изискана и изпълнена със звездно присъствие във всеки детайл.

 Уникалната рокля на булката бе изработена от топ дизайнерката София Борисова специално за нея. Повече от четири месеца отнема на екипа на Романтика Фешън изработка и ръчното пришиването на стотици естествени пера и кристали Сваровски, изпипани до съвършенство, за да бъде създаден този уникат. Красивата дантела в цвят нежно екрю и карамел е специална поръчка от пристигна от ателие за висша мода от Италия. Дългоочаквани се оказват и обувките на булката, които са дело на JIMMY CHOO – изящно бижу изцяло  изработени от луксозни кристали Сваровски. Визията на булката нямаше да бъде завършена без уникалните диамантени обеци и 6 метров дантелен воал.  

 Светото венчание се състоя в столичния храм „Въздвижение на Светия кръст Господен“. То бе отслужено от митрополит Поликарп, викарий на Патриарха на Република България, отец Любомир председател на храма, отец Константин, отец Божидар, отец Георги от град Сливница, архимандрит Никанор, игумен на Гигинския манастир, както и най-добрия църковен хор. 

За своето незабравимо сватбено тържество младоженците избраха романтичният пейзаж на езерото в красивият  RIU Pravets Resort. Внушителната украса, спираща дъха, изработена от над 30 000  бели рози и над 2 км кристали бе сътворена от професионалистите от  Wedding Cafe – Boutique Agency for Weddings and Events. Символ на любовта на младото семейство бяха и 15-те бели гълъби, които полетяха в небето. Сред гостите на светската сватбата присъстваха плеяда от известни личности. Кумуваха семейство Вълчеви,  Мис България Свят 2017 Вероника Стефанова, която беше и шаферка на сватбата, облечена отново от дизайнер София Борисова, обичаните певици Силвия Кацарова и Радостина Паньова. Церемонията уважиха  много хора от политическия елит, както и гости от Гърция, Испания и др.

 Младото семейство Мурути дари всички рози на храма „Въздвижение на Светия кръст Господен” в град София по повод Кръстовден, който е и празник на храма!  Това беше първата благотворителна семейна кауза на семейство Мурути, но със сигурност не и последната! В този храм семейство Мурути са настоятели.

  За настроението на гостите се погрижиха DJ Mr Entertainment -Адо и певицата Силвия Кацарова, фолклорна формация „Зевзеци“, школа за български и гръцки фолклорни танци „Балканци“ както и актьорът Тодор Доцев. 

 

Снимки: Deliysky Studio  Цветелина Делийска

 

Петя Мурути с рокля на София Борисова

Снимка: Костадин Кръстев- Коко