Най-големият винопроизводител у нас „Домейн Бойар“ отпразнува 30 години от своето създаване, като показа на своите гости как се произвеждат едни от най-висококачествените български вина, които се изнасят на 4 континента.

Първата частна изба у нас представи лимитирана серия вина Art in a Bottle, създадени заедно със световноизвестния наш графити артист Станислав Трифонов – Насимо. Етикетите на бутилките изобразяват елементи от най-големия графити проект в Европа, изрисуван върху 11 винификатора – индустриални съдове за вино в изба „Сините скали“ в Сливен, който Насимо създава по повод годишнината на избата. Серията вина Art in a Bottle ще се предлага само в избата и представлява лимитирана серия от най-високият клас вина на избата реколта 2017.

Проектът Art in a Bottle привлича ценителите на виното и изкуството и превръща винарската изба на „Домейн Бойар“ в музей на съвременното изкуство, който всеки може да посети свободно и да се наслади на творчеството на Насимо и висококачествените вина на избата. (цитат Насимо - за да пресъздаде пътя на виното, наподобяващ човешкия живот.)

„Домейн Бойар" е износител номер 1 на качествени вина от България към престижните пазари в Азия, Америка, Африка и Западна Европа. Най-големият експортен пазар за компанията е Великобритания. В историята на компанията се отличава факта, че вината на Домейн Бойар са единствените български, които са присъствали в листите на Бъкингамския дворец и парламента на Великобритания. Сред основните пазари на избата са и САЩ, Канада, Белгия, Япония, Холандия, Дания, Швеция, Китай, Мианмар, Хонг Конг, Полша, Чехия, Русия и мн. Други.

„Домейн Бойар“ непрекъснато инвестира в производствения си капацитет, за да поддържа постоянното високо качество на своите вина. „Дори и изправени пред глобална криза, ние успяхме да отбележим ръст и да достигнем обороти от близо 20 000 000 лв. за 2020 г. Изключително горди сме, че популяризираме все повече качествата на българското вино по света. В сърцето на нашата дейност се крие устремът към развитието на устойчив и успешен бизнес, който същевременно инвестира в младите кадри в бранша в България и отправя положително послание към тях, да могат да се развиват и да постигат успехите си тук.“, сподели г-н Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“. Последните иновации в производството са свързани с преминаването към изцяло веган състав на вината на компанията и портфолиото, отговарящо на световните тенденции, а бутилките постепенно преминават към по-олекотен вариант и философията за устойчиво и екологично развитие на компанията.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев допълни, че Домейн Бойар е важен инвеститор и работодател в региона.

На снимките: Изпълнителният директор на "Домейн Бойар" Евгени Харамлийски, Областните управители на Сливен и Ямбол, кметът на Сливен, главните енолози на "Домейн Бойар" Капка и Росен Георгиеви, Насимо, Елина Спасова - Маркетинг Директор в компанията