Д-р Венета Павлова, един от създателите и директорите на най-голямата верига дентални клиники у нас – ЕО Дент, телевизионната водеща и актриса Мария Силвестър и популярният PR експерт Атанас Лазаров наскоро се завърнаха от Занзибар, изпълнени с удовлетворение, че са успели да усмихнат много деца в Африка.

В рамките на своята „Мисия Усмивка“ те даряват над 350 малчугани от сиропиталището Вububu с подаръци, знания и умения.

Това им струвало два месеца подготовка, два месеца усилени преговори и уговорки, призна Атанас Лазаров. PR експертът сподели: „Заминаването ни до Африка, Занзибар, искахме да бъде по-различно и запомнящо се от всички останали. Искахме да дарим усмивка на най-малките, най-сладките деца, деца, израснали без родителска грижа и подкрепа.

Подкрепи мисията ни г-н Георги Пасев, един от собствениците на Абакс и Екватор, лидери в туристическия бранш. Огромните кашони, над 50 на брой, не се оказаха пречка за тях при телепортирането им от България в Африка.

Мисията ни не беше лека, изпипахме всеки един детайл, всяка една малка подробност.

И не съжаляваме. 

Мощна подкрепа ни оказа българският производител на натурален чай Ботаникъл. Това е една от водещите компании в България за преработка на сушени билки и плодове и производство на чай, семейна фирма с над 25-годишна история. Благодарим лично на г-н Христо Байков за всички консултации, идеи и подкрепа.“

„Раздадохме много подаръци - над 500 четки и пасти, подсигурени от Elgydium, образователни игри и табла за орална хигиена, но най-важното бе, че Ева и Оги Павлови им дадоха знания -научиха ги как да мият своите зъби, какво трябва да спазват, за да бъде усмивката им здрава и щастлива.“ - каза д-р Венета Павлова, виновник за кампанията в Африка.

„Дарихме заедно с невероятните Мария Силвестър и Атанас Лазаров пакети от здравословен чай от Botanical tea, оризов чипс RiceUp!, дрехи от Pause u Flair и огромна морална подкрепа.

„Докосвайки се до децата на Африка, Занзибар, израснали без родителски грижи, и до майка Сузана, ръководител на сиропиталището Вububu, ние си тръгнахме по-добри, щастливи и удовлетворени, защото вече имаме нови приятели, които оттук нататък могат да разчитат на нас.

Сигурни сме, че това е първата крачка в тази значима мисия да даряваме усмивки“ -  допълни пред медиите д-р Венета Павлова, двигател на кампанията.

„Сърцето ми се стопи, когато вчера получих съобщение от възпитателката на сиропиталището, която искрено благодари за отделеното време и сподели огромната радост на малчуганите от дарените усмивки и подаръци. Българският натурален чай Botanicus tea и здравословния оризов чипс RiceUp! ще имат децата за закуска. Pause и Flair дариха летни тениски и шапки за най-малките. Всичко това ме прави значим и удовлетворен от извършеното благородно дело. Искахме, взимайки с нас енергията и позитивната философия на Африка, да дадем и ние частица от нас. Искахме да дарим повече усмивки... ! Повече радост, повече грейнали детски лица. “ - развълнуван сподели емоцията си организаторът Атанас Лазаров.