Работя само с най-добрите брандове в света

Как започнахте своята дейност в булчинската мода?


Дейността ми в булчинската мода започна няколко години преди да открия Bridal Fashion. Тогава имах съвсем различна работа в областта на науката, в която виждах бъдещето си. Паралелно с нея, започнах да изнасям булчински рокли за бутици в Гърция и Германия. Откриването на Bridal Fashion беше колкото случайно, толкова и логично да се случи. Исках да бъда иновативна на пазара, да предложа най-добрите брандове в булчинската мода, както и различен вид обслужване на клиентите. Започнах през 2007 година първо с израелския луксозен бранд -  My Lady, 6 месеца по-късно станах агент и официален представител за България на Pronovias Fashion Group - най-големият производител на булчински рокли в света и до днес. След това другите фирми сами ме потърсиха да бъда техен партньор – Enzoani, Modeca, Atelier Aimee.Няколко години по-късно, съобразявайки се с динамиката на пазара и желанието на клиентите, към портфолиото на фирмата ми добавих – Sherri Hill, Milla Nova, Marchesa,Randy Fenoli -собственикът на бранда е и водещ  на шоуто по TLC – Say Yes to the Dress. 

   
Как избрахте бранда/брандовете с които работите?


Както споменах, желаех да работя само с най-добрите брандове в света – утвърдените имена в производството на булчински и официални рокли. Покрай предишната ми работа, пътувах доста в чужбина, била съм на много специализации и конференции и още 96 та година ми направи впечатление първо бутикът на Pronovias във Франкфурт на Майн. След това видях отново марката в западните списания, които си купувах, когато пътувах. Изобщо не се замислях, че ще се занимавам с този бизнес в бъдеще. Просто харесвах роклите. Но, по-късно, когато дойде моментът – направих проучване на пазара, помогнаха ми и контактите и наблюденията от външния пазар, където изнасях рокли по модели на клиентите .Винаги съм гледала да се съобразявам с пазара, който е много гъвкав и всяка година – различен.


Какви са най-новите тенденции в сватбените рокли?


Новите тенденции при сватбените рокли са 4 -те основни силуета – „модерна принцеса“, „A“ – силует, спираща дъха в стил „русалка“, „glamour“ и иновативен „бохо стил“ – така нашумял в последните години, особено подходящ за сватби на открито. Новост са еко – рециклиращите се материи, които се използват за ушиването на роклите. Друга тенденция са романтичните буфан ръкави – подвижни, с което роклята придобива 2 визии – с тях и без. V- образното деколте леко отстъпва на другите в стил „лодка“, „равно“ и стил „вълна“.
-


Как ще изглежда булката на 2021-2022?


В един от всички гореизброени стилове. Най-важното е да се съобрази с предпочитанята си, фигурата, личния й стил, мястото и темата на сватбата.
Вашият любим стил в модата?
- Спираща дъха „русалка“ и „glamour”.


Най- приятната и най-трудна част от работата ви?


Най-приятната част от работата е да видя булката щастлива, а най-трудната винаги е била селекцията на роклите. Да се работи с най-добрите марки не е лесно, защото всичките им рокли са прекрасни.


Каква е най-голямата грешка, която булката не трябва да прави в деня на сватбата?


Булката на сватбата има една единствена задача – да бъде щастлива. Тя не трябва да мисли за нищо друго, освен да бъде спокойна и да се наслаждава на празника.


Вашите мечти свързани с бизнеса?


Мечтите идват в хода на работа. Ето, работя вече и с Ранди Феноли, утвърден дизайнер - ТВ звезда, позната в цял свят. Съвсем скоро се изненадах много приятно от партньорството на Pronovias с Marchesa – с едната марка работя вече 14 години, а с другата от 3. Значи, заедно и поотделно продължавам с тях. Имах честта да се запозная лично с Джорджина Чапмън – дизайнерката на Marchesa, облякла всички холивудски звезди без изключение на миналогодишното ревю с гала вечер в Салерно, където беше представена Marchesa Haute Couture 2021.
В средата на аптил научих, че Вера Уанг е подписала 10 годишен договор с Pronovias –следователно, и този бранд очаквайте в Bridal Fashion. Предстои откриване и на още един шоурум на фирмата, а също и ексклузивни събития с дизайнерите, с които работя. Само живот и здраве да настъпи нормалната нормалност.

 

Вижте повече за марката:
Web: www.bridalfashion.bf  | |   Instagram: bridal_fashion_bf     | Facebook:  https://www.facebook.com/bridalf