Елена Несторова – дизайнер и управител на „Маниак ООД“

Какво ви накара да започнете да творите мъжка сватбена мода?

Клиентите …Започнахме с рисувани вратовръзки заедно с мои съученички от училището за приложни изкуства в София. Всички наши клиенти искаха и сака, и панталони, и костюми... и така нагазихме в дълбокото и започнахме производство на костюми от нулата, без наследствени фабрики, без приватизирани цехове. без никаква подкрепа, но с голям хъс за работа и творчество.

Какво ви вдъхнови при създаването на новата ви колекция?

Новата реалност – забранени тържества на закрито.Търсене на алтернативни места на открито за провеждане на сватби - на плажа, в гората, до водопади или на кораб... това са много нови възможности за разчупване и освежаване на класическия официален смокинг с различни аксесоари и елеци,според мястото и атмосферата на събитието.

Какви са най-новите тенденции при костюмите за сватба?

През последните години дефинициите за мъжко облекло все повече се разширяват, строгите правила  се разчупват и е напълно логично костюмът да еволюира във вариант, който да е толкова разчупен, чедори и жените да завидят на кройката, цвета или щампата, която е по него. Единственото изискване, което обаче не се е променило до сега във времето е, чемъж трябва да изглежда стилно и елегантно винаги и навсякъде.

Как ще изглежда младоженецът на 2021?

Надявам се младоженецът на2021 да осъзнае, че не само булката е важна на сватбата, тя е една хубава картина която се нуждае от красива рамка. Затова трябва да му се отдели нужното внимание и време. Най-впечатляващ изглежда младоженеца с костюм по индивидуална поръчка, когато всеки детайл пасва идеално и подчертава индивидуалността на притежателя му.

Вашият любим стил в модата?

Различният … Ние от Maniac обичаме да провокираме и да експериментираме !

Най-приятната и най-трудната част от работата ви?

Най-приятно е да видиш усмивките в очите на клиентите, а най-трудно е  да издържиш моментите, в който няма работа.

Каква е най-голямата грешка, която младоженецът не трябва да прави в деня на сватбата?

Да слуша всички...няма как да угоди на всеки. Трябва да има идея за общата картинка на събитието или, ако няма да позволи да му се помогне с професионални идеи и подготовка до най-малкиядетайл. И така в деня на сватбата ще е спокоен и ще се наслади на момента пълноценно.

Каква колекция мечтаете да сътворите?

Спираща дъха, съчетаваща стил и лудост!

 

Вижте повече за марката:

 www.maniac.bg            Instagram maniac_menfashion            Facebook MANIAC LTD