Тя е естест до последния детайл. Ще го видите от начина й на обличане, държание и начина, по който говори за модата и работата си. Ценител на изкуството, автор на стихотворения, инфлуенсър.

Но това, което ни срещна с Галя Крайчева, е работата й като управител на Сватбена агенция “Мелодика”. Един бърз поглед през работата на агенцията е достатъчен, за да се забележи същия почерк. Всички събития са изпипани до съвършенство и се отличават с луксозните платове, кристали, цветя и материали, използвани в направата. За това се грижи лично Галя. Тя избира материалите, с които се работи, и лично обучава сватбените агенти и флористите. Държи на визията на събитието, както и на спокойствието на клиента, което постига с перфектна организация.
Още от началото на разговора ни, ми направи впечатление с емоцията, с която говори:

Разбрахме, че обичаш работата си. Винаги ли си знаела, че искаш да се занимаваш с това?
Да. Още като дете се увличах по красивите и стилни събития, ревютата и блясъка на висшата мода, ценях качеството на материалите и ръчната изработка. В училище създадох благотворителна организация и почнах да организирам събития. После отидох във Франция, където организирах мащабни политически и артистични събития. Париж ме плени с красивите си зали и лукса със стил, без кич.  Винаги съм знаела, че събитията са моята страст.

Но все пак се върна в България. Защо?
България е моето място. Обичам да пътувам, но искам да се развивам тук. Исках да пренеса опита си, придобит в чужбина, в България. Не съжалявам и за минута.

Какво ти харесва в организацията на събитието?
Благодарността, която виждам в лицето на младоженците, изненадата на гостите, контакта с колегите. Моята награда е щастието на хората и това, че мога да допринеса за него, е привилегия.

Какви са сватбените тенденции за 2020?
Като цветове: синьото, но остават актуални вечните класики: блъш, пудра, бледорозово, бяло, екрю. За роклите: по-скоро по-събрани, тип русалка, с дантели, перли и камъни. По-рядко се виждат този сезон по подиумите големите напрактични рокли и това в някаква степен е свързано с комфорта на булката. Времето, в което дамите не можеха да дишат от корсети и да минат през вратите от обрачи, за щастие, е далечно минало.

Какво ще посъветваш младоженците за сватбения им ден?
Да бъдат себе си. Ако искат сватбата да е в тъмносиньо и да се слуша предимно хардрок, да го направят. Да не се притесняват от обстоятелства, които не зависят от тях. И да завали, какво пък? На дъжд стават страхотни снимки.

Кое е най-важното във визията на булката в сватбения ден?
Винаги е било и ще бъде, усмивката. Доброто настоение. То ще направи всички щастливи. Ако булката е усмихната, всичко във визията си идва на мястото: красивата рокля, прическата, аксесоарите, всичко оживява.