* BLiNK by Radi Lazarova и колекция WOMANITY

Ради Лазарова е заобиколена от булки и булчински рокли още от дете. Израснала е в семейство на дизайнери и е прекарвала много часове в ателието на родителите си, които са основатели на известния бранд за официални и сватбени тоалети „Аз и Ти“, създаден преди близо 30 години. След като изучава мода във Варна и София, с наследения талант и натрупан опит, Ради Лазарова се завръща в родния си град Смолян и в сърцето на Родопите създава своя собствен моден бранд „Блинк“ (в превод от английски език – мигам, светя, блестя). През последните десет години младата дизайнерката  отдава своя творчески заряд освен на модата и на сватбената декорация.

Ради е убедена, че: „Всяка жена заслужава да притежава дреха, която да я накара да заблести – да отрази и подчертае нейните най-женствени и красиви черти.“ За стила на талантливата млада дизайнерка са характерни женствена визия, внимание към детайла, много ръчен труд, авторските дантели, разнообразие от силуети, материи и цветове, в колаборация с последните модни тенденции.

Артистична и изискана колекция Womanity („Женственост“)на Ради Лазарова е вдъхновена от независимата, дръзка и провокативна съвременна жена. Визията е вълнуваща, динамична и модерна. Дизайнерката залага на актуални съчетания на цветове, женствени силуети, голи гърбове и дълбоки деколтета, прозрачни детайли и много бляскави акценти – кристали, перли и мъниста. Всички те са в хармония с висококачествени ръчно нашити авторски дантели, ефирни и нежни материи като тюл и коприна, 3D флорални мотиви и пера. Част от моделите са три или две в едно реализации, които дават възможност на бъдещите булки да комбинират една рокля в различни варианти.

Като актуални тенденции при сватбените облекла Ради Лазарова откроява 3D флоралните мотиви и прозрачните детайли, при които наслагването на декоративни елементи изглежда като рисувано върху тялото. „Лично аз използвам като акцент ефектното голо рамо, което подчертава женствеността“, отбелязва дизайнерката. Рокли с различни дължини, асиметрия, солирани детайли, плохи, наслагване на прозрачни материи, деколте тип „лодка”, акцентиране върху ръкавите, флорални и геометрични мотиви – са също сред актуалните трендове, които тя отбелязва. При цветовете освен бяло, айвъри, светло екрю или шампанско, тенденция е използването на нежен пастелен нюанс – материя или цвят nude под основното айвъри – резултатът е сватбена рокля с много силен акцент в дантелената декорация.

При сватбената декорация дизайнерката откроява като най-търсени сватбите в романтичен, етно и класически стил, по-рядко се срещат нестандартни идеи като футуризъм. Основна грешка, която младоженците допускат е да избират стил, който не е подходящ за съответното място, където ще се проведе сватбата. Често се греши и с неподходящи съчетания на материи и цветове. „В декорацията има сезонност, тематика, задължителни елементи, много детайли с дълбоко значение и послание. Тетрябва да бъдат правилно подбрани и добре съчетани, за да бъде сватбената декорация магия, с очакван красив край.“, съветва Ради Лазарова.

Снимки: Колекция Womanity с дизайнер РадиЛазарова

Фото: © Ивомир Пешев