Юбилейното десето издание на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO се проведе в дните 20 и 21 януари 2018 г. и ще представи актуалните новости в сватбения бранш.

Най-голямото сватбено изложение в страната се организира от „Експолайн“ ООД – Анета Пени и Ирини Батзака. За десети пореден път SOFIA HOTEL BALKAN бе домакин на изложението, което събра в елегантните зали на хотела над 60 фирми от всички сфери на сватбената индустрия.

BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO събира под един покрив едни от най-добрите фирми, които традиционно представят най-новите тенденции и идеи в организирането на сватбения ден, уникални декорации, булчинска мода, предложения за медения месец. Фотографи и филмови къщи показаха модерните насоки по отношение на заснемането, чрез които да бъдат запазени скъпи спомени от сватбения ден.

Изложението създава условия за безценна комуникация B2B и едновременно с това кани като зрител и участник бъдещото семейство. BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO е първото изложение за годината и интересът на бъдещите младоженци е голям, защото с посещението си те виждат всички нови проекти, оригинални идеи, полезни съвети в една сватбена атмосфера и на едно място. Посетителите, които тази година бяха над 5000 имаха възможност да получат професионална информация и консултация и да намерят много отговори на въпросите си. Фирмите изложители предложиха големи отстъпки на място, както и много награди за томболата, в която всички посетители се включиха.

По време на пресконференция на 17-ти януари, проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода и водещ на пресконференцията, лично връчи на Анета Пени грамота от Академията за мода за принос към българския моден бизнес и във връзка с 10-годишнината на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO. Същото отличие се присъди и на Ирини Батзака. При връчването на грамотата проф. Любомир Стойков  подчерта важното социално значение, което има сватбената индустрия предвид острата демографска криза и необходимостта от утвърждаване на семейните ценности и ролята на брака в българското общество.

В пресконференцията участваха: Анета Пени – организатор на изложението и издател на списание „Сватба”; Валентина Иванова – регионален мениджър на „Златарна Целье“ (Zlatarna Celje) за България; Диана Пинджурова – собственик на бутикови торти „Дидис Кейк“ (Didy's Cake) и Владимир Коцев – фотограф и съсобственик на „Профайл Студио“ (Profile Studio). Те очертаха водещите тенденции в сватбената индустрия и дадоха полезни професионални съвети. По време на пресконференцията бяха показани и избрани сватбени рокли на модни къщи, участващи в изложението.

И тази година организаторите  обвързаха събитието с благородна кауза, като подкрепят Розовата фондация / Pink Fondation – pinkfoundation.bg. В рамките на изложението бе предоставен щанд, на който се продаваха сватбени аксесоари, създадени специално за събитието от децата, за които се грижи фондацията.

www.balkanicaexpo.com;

www.svatbamagazine.com ;

https://www.facebook.com/events/1216568155154809/ ;

 

Снимки:

1. – 8. Избрани моменти от BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO.

Фото:Архив на BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO

9. Проф. Любомир Стойков заедно със сватбени предложения на дизайнери в пресконференцията за BALKANICA WEDDING & HONEYMOON EXPO 2017.

Фото: © Хайлайф / От игла до конец