Дизайнерката София Борисова представи своята нова колекция RED CARPET by Sofia с грандиозен спектакъл през февруари в София. Носителката на приза „Златна игла“ за 2013 показа рокли достойни за червения килим.

 

 

Известната дизайнерка показа новите модни тенденции, както в официалната мода, така и при сватбените рокли. Дантелата бе „царицата“ в колекцията а различните като силует рокли, представени във феерия от цветове, разходиха по червеният подиум едни от най-известните модели в България.

Модното събитие бе уважено от повече от 300 отбрани гости от музикалните среди, известни дами от светския и бизнес елит, клиенти и партньори на Романтика Фешън от Италия и Румъния.

Кулминацията на модния спектакъл бе появата на певицата Мария Илиева, която е лице на колекцията. Тя остави без дъх присъстващите, като излезе на подиума с уникална рокля, изработена от италианска коприна на бледо розови цветя и дантелена качулка със 7-метров дълъг шлейф. Родната поп икона изведе дизайнерката София Борисова, която бе облечена в екстравагантен тоалет на собствената си марка Романтика Фешън.

Уникалните 63-официални тоалета от колекцията RED CARPET by Sofia се отличаваха с екстравагантни и сложни кройки, изработени от актуални дизайнерски и скъпи материи.Те са буря от цветове, шик, блясък, елегантност и съблазън. Дават много живот, движение, изразяват самочувствието и желанието на всяка една дама облякла рокля от колекцията, да се разходи по червения килим. Полупрозрачните рокли привличат внимание с уникалните коприни и дантели изработени от дизайнерски фабрики за платове, с които работят марки като Валентино, Зухаир Мурад, Ели Сааб, Ла Перла, Фере и други светила в модата. Именно те са новото предизвикателство за родната дизайнерка. Изрязани гърбове, прилепнали по тялото рокли, загатващи формите прозрачни материи, дискретни деколтета, голи рамене, различни силуети изработени в сложни кройки и множество пластове от коприна са основните линии в колекцията RED CARPET. Доминиращите цветове са червено, бледо розе, цвят мента, канела , теменужено синьо, маслено зелено, бежаво и черно. Естествените коприни с принтове от орхидеи и теменужки са световен моден хит и грабват окото от пръв поглед. Всяка една от роклите е с неповторими впечатляващи детайли и елементи. Омбре коприните и съчетаването на цветове и материи в един тоалет са запазена марка на топ дизайнерката София Борисова. Комбинацията от екрю-сиво и черно е особено впечатляваща.

Във втората част на ревюто София Борисова представи различни силуети при сватбената мода. От късата дантелена рокля до обемната копринена „принцеса“. Тази колекция ще бъде представена на специално ревю в края на април в Италия. В сватбените рокли присъстват актуалния стил Vintage, подписан с романтичния почерк на дизайнерката. Голи рамене, мнoгoпластови и обемни, но много леки поли, естествена коприна, принтов муслин, тафта, макреме и фина френска дантела. Тоалетите са издържани напълно в духа на модните тенденции за сватбеното лято на 2014. Материите, с които е изработена изцяло колекцията са от италиански и френски фабрики, с които работят имена като Алесандра Риналдо, Антонио Рива, Ателие Аиме, Зухаир Мурад. Модният цвят при сватбените рокли е много бледо розе, шампанско и екрю. Испанският дантелен воал, както и различни дантелени цветя и аксесоари са задължително допълнение към тоалетите.