Преди да бъде Coco тя e Gabrielle. Със скромен произход и тежко детство младата Габриел е заредена със свободен дух и стремеж за постигане на независимост.

 

’’Реших коя искам да бъда и съм точно това’’

                                               Gabrielle Chanel

 

Влюбена, страстна, решителна и непокорна, качества неприсъщи за жените на нейното време, тя преодолява всички препятствия, които се изправят по пътя към съдбата, която избира сама за себе си. С дръзкия си характер и усърдна работа Габриел покорява Париж и се превръща в непреходната модна икона Coco Chanel. Авангардният и стил и креативност направи революция в модата, бижутерията и парфюмерията. Тя създаде начин на мислене - съвременен, непреходен и вдъхновяващ, подтикващ  жените да започнат да живеят за себе си. Габриел беше техният модел, а днес – икона!

Вдъхновен от тази дръзка и смела женственост парфюмеристът Оливие Полж създаде нова страница към историята на модната къща.  Днес името на новия аромат Gabrielle разказва историята на жената, следвала страстно своята интуиция и желания. Аромат за жената, която избира своя път. Аромат, който не шепне. Той е бунтарското сърце, което бие във всяка жена и иска да развие нейната уникална индивидуалност. Gabrielle Chanel не е просто аромат, това е истинска революция. Оливие Полж създаде ново въображаемо „бяло” цвете, толкова омайващо, сякаш светлината му се излъчва от кожата. За тази цел той използва белите цветя на портокал, иланг-иланг, жасмин и тубероза. Те присъстват в ароматите на  Chanel, но винаги досега са били обвити в дървесни нотки или екстракти. В новата композиция той подсили наситеността на жасмина, придаде кадифеност на иланг-иланг с бял мускус, подчерта мекотата на туберозата с млечно сандалово дърво, а портокаловия цвят обогати с кора от мандарина и грейпфрут и малко черен касис.

Новото ухание Gabrielle е олицетворение на изключителната личност на своята създателка и отправя покана към всички жени днес да живеят свободни и за себе си. Непокорният аромат е затворен изящна бутилка със семпъл дизайн от фино стъкло, което му позволява да сияе.

Лице на аромата е актрисата Кристен Стюарт. Тя е най-подходящият избор да въплъти тази силна, смела, дръзка и страстна женственост. В рекламния филм голата актриса танцува в прозрачен разкъсан плат и минава през стените с флаконите на Gabrielle, като разбива стереотипите на времето и открива свободата.