Не се променят две неща до днес от памти века: в реката си тече вода и сладката любов в човека.

 

 Кой ли поне за миг не е мечтал да срещне човека на своите мечти, с който да изживее живота си до край. И когато го срещне, и реши да свърже живота си с него, това да стане по най-красивия и запомнящ се начин. Не е ли любовта между мъжа и жената това, което ги приобщава към вечния танц в природата?! То е като да танцуват един с друг ден след ден, постигайки синхрон между телата и душите си в ритъма на живота.

Заради теб нозете ми ще тичат
Заради теб нозете ми танцуват
Заради теб сърцето ми ще бие
Заради теб очите ми ще гледат

Няма да се връщам към историята на сватбените ритуали, но като хореограф ще кажа, че танцът винаги е съществувал под една или друга форма в сватбените тържества. Хубавото е, че все повече двойки и в България пожелават да изпълнят сватбен танц, чрез който по още един различен и оригинален начин да изразят любовта си един към друг.
Танцът е красота, хармония и доверие между партньорите. Той е артистичният щрих към приказното в сватбеното тържество. Красиво и оригинално е, когато двама души на своя сватбен празник пожелаят да изразят любовта си един към друг именно чрез танц. Решението да се направи сватбен танц не е въпрос толкова на възможности, колкото на желание. Не са нужни непременно сложни умения или пък много финанси. Важни са желанието и готовността на двамата партньори да дадат всичко от себе си, за да направят нещо красиво заедно. И все пак не забравяйте, че не сте сами в усилието си да подготвите своя сватбен танц. Хореографът ще бъде изцяло във ваша помощ, за да намерите точната музика и стила на танца, в които да се чувствате и изглеждате възможно най-стилно и добре. Освен приятна артистична изява пред гостите, уникаленият ви сватбен танц ще бъде и ваше много лично, специално изживяване.
Ще мине време и ежедневието ще замъгли малко или повече спомените от сватбения ден. Но в ритъма на танца винаги ще можете с тяло и душа да изразите и преоткриете любовта.

Текст: Стела Луканова, хореограф
GSM: 0878 664 562; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Блог за танци: www.dance-relations.com