Есента е прекрасен сезон за сватбени тържества, самата природа предполага чудесни идеи за украсата и темата на сватбата. Ако сте избрали този момент, то ви предстои красиво пътешествие сред креативни идеи. В такъв случай, не забравяйте шаферките.

Техните рокли са част от цялостната концепция на темата. Не искате най-близките ви приятелки да зъзнат в тънък шифон във вашия най-специален ден, нали?

Съобразете роклите на шаферките с цветовете и стила на тържеството и изберете материите и кройките в хармония със сезона. Времето през есента е непредвидимо, затова предположете, че може да има вятър или дъжд. Добре е роклите да са с модел, който предполага, че може да се носи и със затворени обувки. Ако имате сърце, позволете на вашите шаферки да се чувстват комфортно. Добре е дори да ги предупредите да си вземат резервни обувки.

Много подходящ би бил изборът на тежки, плътни материи, които топлят повече и предпазват от неприятен вятър, например памучен сатен или тафта. За почитателите на дантелата изберете модели с наслагване или с подплата от друга материя за повече плътност. Дългите рокли, може и да са твърде “тежки” за лятото, но през есента изборът на такива е точно в целта.

Това е вашата сватба и можете да изберете любимите си цветове, но есента предполага богата палитра от златисти нюанси, изумрудено зелено, пастелно лилаво, гълъбово сиво, тъмно червено, оранжево, кафяво… Както и ефектни комбинации между тях. Невероятен избор, който можете да съчетаете с есенните цветя на букета и цялата украса. През есента, освен традиционните цветя, можете да включите различни листа, билки, клонки. Листните растения имат преднина пред цветята, като това предполага различни, хармонични цветови комбинации. Важно е да кажем , че сезонът и по-тежките материи предполагат по-пищни бижута.

На шаферките обикновено не им харесва да бъдат облечени с еднакви рокли, а и е почти невъзможно всички да изглеждат добре в един и същи модел. Затова, ако сте решили да ги оставите да изберат различна дължина и стил, нека цвета да е един и същ, както и материята. И обратно – ако роклите са с различни нюанси, нека дължината и материята да са еднакви.

Есента е благодатен сезон, който дава много възможности. Възползвайте се!