Няма значение на колко сватби сте били преди, нито колко пъти сте била шаферка, вашият сватбен ден носи съвсем различна емоция. Денят буквално “лети”, преизпълнен от събития и докато се усетите вече режете тортата и танцувате първия си танц като младоженка.

В огромна част идеалната сватба е въпрос на организация, но тя е и низ от специални моменти, които няма да забравите. Ето 10 неща, които вероятно никой не ви е казал:
1. 10 минути преди церемонията е най-изнервящата част
Това са онези 10 минути преди да започне най-важната част, в които ще осъзнаете, че правите огромна крачка, която променя бъдещето ви. Ще трябва да кажете най-важното “Да” пред всичките си близки и познати.
2. Официалната церемония е най-хубавата част от деня
В сватбената церемония има истинска магия. Традициите, обричането, свързването – всичко се свързва в един специален момент. Искате съвет – вземете тази чаша емоции с радост и я изпийте до дъно. Ще искате да помните тези мигове завинаги.
3. О, да! Определено ще плачете
Има нещо в сватбената церемония, което действа тайно и емоционално. Плачът е почти неизбежен. Най-добрият съвет за ситуацията – носете водоустойчив грим.
4. Мускулите на лицето ви ще запомнят тази усмивка
Сватбеният ден вероятно е денят, в който вие ще раздавате най-много усмивки. Не се учудвайте ако лицето ви боли на следващия ден.
5. Ще бъдете изумена от любовта и подкрепата на вашите близки
Има една причина най-близките ви хора да са на това място в този ден – вие. И вашият съпруг, разбира се. Твърде възможно е да нямате време дори да хапнете на собствената си сватба, толкова много внимание ще получите.
6. Ще искате няколко минути насаме
При всичкото това внимание ще се нуждаете да останете за няколко минути насаме със съпруга си, за да осъзнаете напълно какво се случва.
7. Ще бъдете наистина изтощена
Няма да ви лъжем, едва ли ще спите много през нощта преди сватбата. Най-добре си подгответе коректор.
8. Не всичко ще мине, както е планирано
Винаги се случват непредвидени ситуации. Някой от гостите може да не дойде в последния момент, да се притеснявате, че друг не се забавлява достатъчно и т.н. Опитайте да гледате голямата картина. Не създавайте драма, просто се отпуснете и се забавлявайте.
9. Най-запомнящият момент ще бъде, когато не го очаквате
Минутка насаме с младоженеца, прегръдка от баща ви, неочаквана реч на съквартирантката… Кой знае кой ще бъде онзи непланиран момент, който ще остави следа в сърцето ви?!
10. След сватбата ще се почувствате различно
Дори да сте съжителствали с младоженеца преди това, дори тържеството да не е голямо, дори да не сте поканили стотици гости, след сватбата със сигурност ще се чувствате различно...