Розовият цвят във всичките си нюанси присъства в сватбените облекла и церемонии. Като истински символ на нежност, той добавя прекрасни акценти и често успешно и ефектно заменя класическото бяло.

През пролетта, подобно на цъфналите вишни в природата, в сватбения ритуал се появява сладостта на розовото очакване. През пролет 2016 година, цветът присъства в най-вдъхновената си форма – ретро розово – в най-стилното, романтично и изискано проявление.

Ретро нюансите на розовото могат да присъстват не само като основен цвят, но и като основа, която перфектно откроява бялото, златото, по-плътни и наситени цветове, добавяйки нежност и мекота. Розовото може да присъства като акцент в роклята на булката, като основен цвят в роклите на шаферките и като приятно присъствие в аранжировката и декорацията.

Представете си естествения цвят на розови рози (или други цветя), сатенени покривки в нежни нюанси, малки детайли, предизвикващи усмивка – картички с имената на гостите, салфетки, прибори, чинии, декоративни елементи. Цветът предлага неограничени възможности и позволява истинска свобода на въображението.

Розовото е сред най-честите избори за цвят на сватбените покани, но ако искате да впечатлите гостите си, изберете най-нежните му и меки нюанси, те са класически избор и същевременно – много актуален за сезона.

Всяка булка се омъжва в роклята на мечтите си. Големите булчински къщи създават своите произведения, вдъхновени от клиентите си, създавайки нова класика. След като сте на прага на вашата сватба, то значи вече сте успели да си се представите в булчинска рокля. След този избор ви предстои още един, малко по-незабележим, но не по-малко важен – изборът на сватбени обувки. Дори да сте верни на класиката булката да бъде в бяло, то смело можете да поставите акцент в обувките. Розов акцент. Като малка тайна, която да споделите дискретно. Като отговор на желанието да се поглезите. Дори при дълга рокля, обувките са онази рамка, която оформя цялата картина.

Какъв по-добър начин да завършите детайлите по облеклото си с булчинския букет. Той присъства на голяма част от сватбените снимки, заема важна част сред сватбените ритуали и е сред задължителните сватбени атрибути. Съчетайте го цветово с обувките или цветните детайли на роклята. Розовите нюанси ще внесат допълнително романтика, а и цветът предполага използването на чудесни естествени цветя в нюансите, които ще хармонират.

Ще ви споделим и една тайна – ако изберете ретро розовото като цвят за роклите на шаферките, всички ще бъдат доволни. Едва ли бихте могли да заложите на друг цвят, в който да се харесат няколко момичета едновременно. Ретро розовото е мек и сравнително неутрален и отива на повечето жени.