Танцът на младоженците поставя началото на сватбения купон и забавлението. Ако искате да впечатлите своите гости и да избегнете притеснението от излизането на "сцената" за първи път, трябва да се подготвите предварително.

Разбира се, необходимо е и двамата да споделяте тези мисли, за да се превърне подготовка в разтоварващо преживяване, а не мъчение.

 

Най-лесно е да потърсите услугите на професионален танцьор, който за кратък срок ще подготви семпла, но атрактивна хореография за вас. Той ще я съобрази с вашите възможности и любимата ви музика. Именно музиката е в основата на успеха ви на дансинга. Ако нямате предпочитания за конкретна песен, оставете учителят ви да я избере вместо вас. Тук най-важните неща са ритъмът, скоростта и тактът на парчето. Няма как да танцувате бавна секси румба на музика, която е твърде бърза! Смисълът на танца ще се загуби и желаното въздействие също.

 

Ако сте решили сами да се подготвяте за първия танц, трябва да запомните няколко важни стъпки, гарантиращи успеха ви. Първата е да планирате прецизно и в детайли началото и финала на сватбения танц. Не забравяйте, че те са най-запомнящите се части от всяко представление – направете ги силни и въздействащи. Липсата на професионален хореограф можете да компенсирате с гледането на записи сватбени танци. Гледайки, ще откриете най-точните пози, жестове и движения, които ще изразяват вашата индивидуалност и ще се чувствате в кожата си, докато ги изпълнявате.

 

Втората важна стъпка към успеха е да направите кратък и сладък танц, който да е с продължителност около 2 минути. Бъдете сигурни, че сте уточнили тази подробност с диджея, за да фиксирате точно финала. Така ще накарате публиката, в случая вашите гости, да искат още и още. Нека хореографията включва и няколко ефектни завъртания, които е добре да репетирате предварително и толкова, че да сте неотразими в сюблимния момент. Понякога това може да ви отнеме и няколко седмици. Ако с вас се занимава професионалист, по-вероятно е да съкратите срока на няколко урока. Друга възможност за обучение в по-сложните стъпки и завъртания са видео уроците, с които със сигурност много ще се забавлявате в приятната атмосфера на собствения ви дом.

 

Третата стъпка към прекрасното представление е да се чувствате добре. Усмихвайте се и се наслаждавайте на преживяването и по възможност забравете за погледите, обърнати към вас. Дори и ако танцът не се получава така, както сте го планирали предварително, не се страхувайте да импровизирате. Оставете се на ритъма и музиката сама ще ви подскаже най-точните движения. Имайте доверие на партньора си и не забравяйте, че тези мигове са преди всичко ваши и след това споделени с гостите на сватбата. Забавлявайте се!

 

Сватбен