Moднa Kъщa “Aгpecop” – Aceнoвгpaд e пpoизвoдитeл нa мъжки кocтюми, който в последните години се доказва все повече на пазара за мъжка мода.


Елегантни, стилни и същевременно различни и открояващи се са дрехите на марката.
Списание Сватба представя г-жа Марияна Папаличева – дизайнер и собственик на марката.

Откога съществува модна къща Агресор и какво провокира създаването й?

Модна къща "Агресор" вече повече от 20 години се занимава с производството на мъжки костюми.


Предлагате богата гама от мъжки костюми, като моделите са уникални – различни от това, което обичайно се вижда в магазините за мъжка мода. Как определяте Вашия стил?

Стилът на дизайнерката Марияна Папаличева е различен от обичайното, което се предлага в магазините за мъжка мода. Той е провокативен, изразява индивидуалност и създава стил за хора, които са готови да се откроят и да бъдат различни от масата.

Само конфекция ли предлагате или работите и по индивидуални поръчки?

Точно за това фирмата работи и с индивидуални поръчки, за да даде възможност на своите клиенти да изразят собствения си стил и дрехата, която си представят да бъде изработена само за тях.
Освен това във фирмените ни магазини можете да откриете и класическия мъжки костюм, подходящ за офиса или ежедневието.

Какви са Вашите клиенти? Имате ли пряк контакт с тях? Вслушват ли се във Вашите съвети?

Нашите клиенти са от всякакво естество, от бизнес средите, до сценичните изяви на много български певци и артисти. Освен това ние сме една от водещите фирми за производство на официални мъжки облекла, подходящи да направят сватбеният ви ден незабравим.
Много често, за да отговорим на очакванията и представите на нашите клиенти, лично дизайнерката Марияна Папаличева контактува с тях и изработва модела или дрехата, специално, за точно определен клиент. Все по-често клиентите се доверяват на нашите съвети и насоки каква трябва да е визията за определения повод.

Колко често правите нови колекции? Какво Ви вдъхновява и откъде черпите идеи за Вашите тоалети?

За да бъдем винаги актуални и в крак с новите модни тенденции Модна Къща "Агресор" прави за всеки нов сезон, абитурентски или младоженски, нови колекции. Вдъхновението и идеите си дизайнерката черпи от колорита и разнообразието на природата на различните култури и история. Понякога е авангардна, друг път повлияна от историята вкарва нотки на ретро излъчване, но винаги е различна.

Няколко думи за новата Ви колекция.

Новата ни колекция, която подготвихме за младите хора, на които им предстои да започнат своя истински съзнателен живот след абитуриентския си бал е в стила на градския шик. Практична, спортно-елегантна, но в същото време с вкарани детайли и аксесоари за придаване на елегантността и перфекционизма на визията на вече порасналите млади мъже.

Какви са амбициите и плановете Ви за развитие и налагане на марката и зад граница?

Получаваме много предложения за участие на световни модни подиуми извън гранците на нашата страна като Одеса Fashion Week, Fashion Week Румъния, кралство Бахрейн,
на които ще представим нашите колекции.

Какво е Вашето послание като дизайнер към бъдещите младоженци при избора на костюм?

Посланиeтo ми към бъдещите младоженци е да не се страхуват да бъдат различни и да изразяват индивидуалността си, независимо дали ще излязат от рамките на класическата мъжка визия или ще се придържат към нея.