През месец май стилистите от „Магама“ Вили Боршукова и Пламен Джулио представиха актуалните тенденции в официалите прически, както и специални предложения за абитуриентите.

 

За дамите бяха представени визии за различните дължини коса. Първото предложение е нисък испански кок в центъра на тила или асиметрично в ляво и дясно, подходящи за рокля с гол гръб. Вторият модел е винтидж кок за по-дълга коса или коса с удължения, третият – букли тип „барби“, а за смелите момичета – прическа „морски вълни“ в сиво-сини нюанси.

При мъжете тенденцията е кежуъл визия – дискънектна подстрижка , дълго в горната част и силно филирана в долната част без преливане на дължините. Демонстрирани бяха два модела – единият, при който горната част е в стил „морски бриз“, позволяващ косата да се носи по различен начин - къдрава, права и на различни страни и силно изтънен, почти бръснат в долната част на главата; другият – от късо към дълго в актуалното сребро.

Новият тренд са цветни кичури, като за по-смелите дами и мъже те могат да бъдат в синьо, лилаво, тюркоаз, оранж, корал, розово, прасковено, а хита са „сребърните коси“.