Сватбеното пътешествие е първото ви съвместно пътуване като съпруг и съпруга и бележи началото на съвместния ви живот. На това пътуване младоженците се опознават по един по-различен начин. Един от най- важните фактори, които трябва да бъдат отчетени когато се планира медения месец е изборът на дестинацията. Може би най-забавната част от организацията на сватбата е разглеждането и обсъждането на близки и далечни места за прекарване на медения месец.


Предложение за екзотична дестинация, което ще ви остави незабравими спомени е Мароко. Въпреки близостта си до Европа, тази Северноафриканска държава е един далечен свят и култура преплела през вековете своето минало и съдба. Шумът и суетата, мирисът на подправки, занаятчиите, които сътворяват уникални предмети от керамика, кожа и вълна ще ви потопят в един магически свят в старите градове с техните пазари, наречени Медина. Медината в старинния град Фес е най-голямата в света и лесно можете да се загубите в лабиринта от 9500 сокаци изпълнени с дюкяни, работилници, ресторанти, където могат да се дегустират традиционни марокански ястия. Маракеш е перлата на Мароко с известния си пазар Джемаа Ел Фна, който се намира в центъра на стария град. След залез слънце се изпълва с акробати, укротители на змии, разказвачи на истории, фокусници, сергии с екзотични плодове, зеленчуци и марокански ястия, които отвеждат посетителите назад във времето. Суматоха на този площад контрастира със спокойствието което цари в градската градина и в бутик хотелите на града, които предлагат романтика, лукс и атмосфера от приказките на Шехерезада.
За тези, които са по-приключенски настроени Атласките планини на Мароко са чудесно място за трекинг. За любителите на ски спорта няма нищо по-екзотично от това да карат ски през зимата в няколкото ски курорта на тези планини. На юг се простират красивите плажове на Агадир откъдето може да се впуснете в пътуване към берберските селища в пустинята Сахара.
За разглеждане на културните и исторически забележителности са необходими доста дни престой, тъй като Мароко има много голямо старо наследство. Минавайки през четирите имперски града Рабат, Мекнес, Фес и Маракеш, столици на могъщи владетели и династии, ще ви удивят дворци, храмове, руини от древни времена и удивителни архитектурни шедьоври.
Изживейте медения си месец като в приказка от 1001 нощ с предложението на SOFIA LUXURI TRAVEL www.sofialuxtravel.com

 

 

MED TOURгр. София, ул. Николай Хайтов 6

тел.: +359 886 836 333;+359 876982999; 070014449

www.medtourbg.com