За представянето на колекция пролет-лято 2020 Haute Couture на CHANEL декорът е вдъхновен от градината на обителта на абатството на Аубазин. Това е мястото, където Габриел Шанел е прекарала част от детството си, и е възпитала стилистичната граматика на CHANEL: подът, павиран с различни мотиви като звезди, витражи и техните геометрични преплитащи се модели, строгостта на черно-белите мотиви , якичките на униформите на ученичките... Всички тези елементи са фино вградени в силуетите допълнени  с бели чорапи и чорапогащи.
Елегантната строгост на роклите в колекцията  е съчетана с изящна лекота. Играта на прозрачност между слоеве от черни и бели копринени тюлове  разкриват изисканата и много лека конструкция на моделите. Флоралната дантела,  украсена с пайети, пресъздава цветята от градината в Аубазин. Сякаш в хербарий, тези нежни цветя са уловени вътре в тюла, избродирани с преплитащите се кръгове на витражите на абатството и цъфтят като бродерии под многото пластове органза.
Сватбената рокля изработена от крюж жоржет е подсилена с тройна яка е представена с избродиран тюлен воал. Семплостта  на тази къса рокля разкрива чиста модерност, тази  на жената CHANEL, авангардна, дръзка и вечна.