Hogl

Булчинската рокля е фокусът на цялата предсватбена треска, но аксесоарите към нея са онези малки детайли, които могат да подчертаят съвършенството.

Затова изборът на сватбени обувки е също толкова важен, колкото и на самата рокля, а големият избор понякога изисква по-специално внимание – какъв стил, какъв нюанс, каква височина на тока и т.н.


Обувки, специално за роклята

Когато избирате булчинската си рокля, съобразявайте се с обувките от самото начало. Хубаво е, когато отидете на първите си проби на роклята да бъдете с избраните обувки или поне с такива със същата височина, за да може дизайнерът да съобрази дължината на роклята с височината на тока. От друга страна, когато избирате обувки, носете мостра от роклята си, за да сравните материите и нюансите. По този начин ще сте сигурни, че целият ви тоалет е съвършен и всичко си е на мястото.


Стил на сватбените обувки

Тук вариантите са много – от главозамайващи токове, през удобна височина, балетни пантофки и дори ниски сандали. Но това зависи от стила на роклята, стила на самата сватба и, разбира се от вашите предпочитания. Ето само някои насоки – за изискано вечерно тържество - сандали с високи токове, за ритуал на открито са подходящи по-ниски токове и затворени (може и само на пръстите) обувки, а за избралите бракосъчетание на плажа или сред природата остават вариaнтите без ток. Можете да вложите и съобразителност и да изборете два чифта обувки за сватбения ден, особено ако единия е с много висок ток. Резервен чифт с по-малка височина ще спаси краката по време на бурните танци. Само не забравяйте, в случай, че роклята ви е дълга да съобразите това с двата чифта обувки.


Цвят на сватбените обувки

Както казахме по-горе, добре е да носите мостра от роклята си, когато избирате обувки, защото дори бялото има различни нюанси. Хубаво е да сравнявате. Класическият вариант е обувките да са в същия цвят като роклята. Но, разбира се това не е задължително. Можете да заложите на цветни обувки ако тоалетът ви има цветен детайл – колан, цветя, ярки детайли, тогава спокойно можете да изберете обувки в същия цвят.


И още нещо...

* Купете обувките по-рано и ги обуйте няколко пъти вкъщи, за да могат да се отпуснат по крака ви, все пак ще ги носите часове наред в най-важния ден от живота си. Помислете за комфорта.
* В случай, че сватбата ви е на открито, съобразете с този факт не само височината на тока, но и материите. Сатенът и коприната се оцветяват от тревата и се надраскват от пясъка.
* Когато избирате височината на тока, съобразете се и с височината на партньора си.
* Преди да си купите сватбените обувки, определете сумата, която можете да дадете, това ще ви спаси от неприятна ситуация като ще спести време и средства.