PALOMA FASHION е марка, специализирана в създаването на булчински и официални тоалети. Стилът на тоалетите се отличава с авторския почерк,  висококачествените материи, перфектната изработка и вниманието, което се обръща на кройките и детайлите. Дизайнерът, който твори за PALOMA FASHION  е Поля Кинова.

Списание Сватба представя г-ца Поля Кинова – дизайнер и собственик на марката PALOMA FASHION

 

Как започна Вашата кариера като дизайнер и какво начерта творческия Ви път?

Създадохме PALOMA FASHION заедно с моята сестра Ваня Кинова през далечната 2005г. Модата е моето призвание! Тя е вътрешно усещане, което идва с времето и тогава осъзнаваш, че това е нещото, с което искаш да се занимаваш. Прави те щастлив, дава ти шанс да се реализираш. Да живееш с него и за него. Свободата е най-голямата ценност и нашата цел е да сбъдваме мечти. Ние от PALOMA FASHION  се посветихме да споделяме красота.

 

 Как определяте Вашия стил?

Всеки дизайнер има свой собствен почерк и начин на работа. За мен работата е приоритет във всяко едно отношение. Определям стила си като елегантен. Моите модели са с перфектен силует, изработени са от прецизно подбрани материи, с перфектна изработка. Работата ми се откроява с умело и прецизно изпипване на най-малкия детайл във всяка рокля. Съчетавам перфектно изпълнение с модерен дизайн. Приоритет в работата ми за PALOMA FASHION е  изцяло ръчната изработка на декорациите в моделите ми.

 

Известни дами Ви се доверяват за имиджа си за важни събития в живота им.Те остават верни на своя дизайнер за много години. Как постигате тази лоялност?

 Да, така е! Мои клиентки са много известни дами с различни професии. За мен това е признание! Аз влагам емоции в моите рокли. Имам сърце да правя хората щастливи, да виждам усмивката им. Правя това чрез работата си. Създавам спомени на дамите чрез дрехите си  и се надявам все хубави. За мен е чест да създавам тоалети за специалните им поводи и съм благодарна за доверието.

 

Кое е най важното при ушиването на една рокля?

Всяка една рокля е специална затова и всеки детайл по нея е от значение. Когато създавам рокля, аз вярвам че тази рокля има своето скрито послание към всеки един клиент. Това е вътрешното усещане когато я облечеш и кажеш: ДА! Това е Роклята!

 

Кои са актуалните световни тенденции при сватбените облекла и съобразявате ли се с тях когато създавате Вашите модели?

И през този сезон ще властва дантелата. Както всички знаем тя е кралицата на модата. Най- предпочитан и модерен цвят при избора на сватбена рокля за сезона е чаената роза. Роклите са стилни и бляскави. Деколтето разкрива разголен изящен гръб, фини презрамки. Ръкави волани – тази нова тенденция е истинско предизвикателство за романтичните булки. Панталонът – на безупречна фигура ще стои изящно и секси. Яката като бижу допълва и извайва шията на булката. Разбире се, че следя световните тенденции. Мисля, че е нещо нормално да се водиш от световната мода. Човек би излъгал, ако каже, че не подражава на някого.

 

Колко често правите нови колекции? Какво Ви вдъхновява и откъде черпите идеи за Вашите тоалети?

Ежегодно създавам нова колекция. Вдъхновение черпя всеки път от различни места. Обичам разходките сред природата. Харесва ми да посещавам различни дестинации и да опознавам чужди култури, бит и история.

 

Подготвяте ли нова колекция за 2018? Няколко думи за нея.

Да подготвям нова колекция. Новата ми колекция за PALOMA FASHION е вдъхновена от едно мое скорошно пътуване до френската столица на модата. На 24 януари 2018г. в хотел Балкан ще можете да се насладите на последните ми вдъхновения превъплътени в Houte Couture тоалети. Лице на колекцията е Бизнес дамата Ивана Скендерова, която с радост прие поканата. Тя е една от най-елегантните светски дами, което може да Ви подскаже колко стил и класа има в последната ми колекция.

 

Как се разви PALOMA FASHION  в годините? Доволна ли сте от постигнатото до сега и какви са бъдeшите Ви творчески планове?

 Както подсказва името, PALOMA  означава гълъб и е символ на свободата да летиш напред като птица и да правиш това, което чувстваш. Когато започнеш нещо ново е нормално да имаш мечти и стремежи. Започнах кариерата си от нулата и с дългогодишен упорит труд успяхме да превърнем малкото си ателие във влиятелна модна марка. Да, доволна съм, щастлива съм и за в бъдеще ще продължавам да радвам все повече своите клиенти.

 

Преди броени дни получихте приза Бизнес Дама на Годината 2017. Какво е за Вас тази награда?

Бях отличена и наградена в категория Собствена Модна Марка. Наградата ми бе връчена лично от Бизнес дамата Ивана Скендерова, която беше облечена в рокля специално създадена за събитието. За мен тази награда е стимул да продължа напред и да създавам още по- красиви тоалети. За настоящите ни и бъдещи клиенти, както обичаме да казваме ние от PALOMA FASHION, ще продължаваме да споделяме красота!

 

Какво е Вашето послание като дизайнер към бъдещите булки при избора на рокля?

За всяка дама изборът на рокля винаги е бил много специален и деликатен момент. Моето послание към тях е да се вслушват в своите емоции и мечти и да  не се притесняват да експериментират!