Съветът на дизайнера...

Има ли сезон по-подходящ за празнуване на любовта и изричане на клетви за вярност от лятото? Дори да се замисляте затова, недейте.

Топлите месеци са създадени за това. За жарките летни тенденции в сватбената рокля и съпътстващите я аксесоари разговаряме с дизайнера на FEDE fashion studio - Вяра Георгиева.

 

Летни тенденции - Цвят, повече цвят

Водещ световен тренд , обединяващ големите имена в булчинската мода е присъствието на цвят във визията. Под формата на акцент или като основен тон, пастелните вариации на цветовата палитра разнообразяват и освежават идеята за бялата булчинска рокля. Тази тенденция е отразена в новата колекция на FEDE fashion studio – VERDE (от итал. – зелено). Основен акцент в деветте аутфита са различните цветови нюанси на зеленото и лилавото, които са вплетени в смели съчетания от фино трико и ръчно бродирани италиански дантели. Основно вдъхновение дизайнерката Вяра Георгиева черпи от известната картина на Сандро Ботичели „Раждането на Венера”: “Вдъхнових се от усещането, което носи неповторимото произведение на Ботичели, което изобразява раждането на Венера от морската пяна, от красотата на изразните средства в графичен и хроматичен план. Движението, изяществото и драматизма в картината са завладяващи’’.

 

Игра на цветове и материи

Наслагването на фин памук, изпъстрен с цветна градина от незабравки, който е покрит с фина дантела обсипана с малки прозрачни пайети дава усещането за рокля, сътворена от морска пяна. Вятърът като символ, който развява прекрасните коси на Вeнера присъства като полъх в моделите под формата на асиметрично драпирани тюлове, свободно падащи в прозрачни поли. Фино трико в студено или ябълково топло зелено, комбинирано с дантела, нашита с камъни и перли с деликатен блясък, оформят корсетите. Музикалност в движенията, сложни цветови комбинации, богатство в детайла и натрупване на цветове чрез разнообразие от материи.

 

Подчертаната талия е силна тенденция и основен акцент в колекцията като така вталява и издължава допълнително силуета. Дантелата като втора кожа подчертава женственото излъчване и модерното виждане за романтична визия на уверената булка с желание за блясък, носещ посланието СТИЛ.

 

Избор на рокля – Стъпка №1

При избора на своята рокля всяка дама подхожда по различен и много свой начин. Важен момент за всяка бъдеща булка е проучването и часовете, прекарани в прелистване на модни списания и мечти за всеки един детайл от празника, който й предстои. Всичко започва с мечтаната булчинска рокля. Има няколко прости, но много важни правила при търсенето и избора на правилния тоалет:

  • Харесайте три рокли с различен силует в стила, който харесвате и пробвайте всяка една от тях. Така ще знаете коя е Вашата или поне със сигурност ще се ориентирате за посоката, в която да продължите търсенето.
  • Доверете се на усещането си при обличането на всяка една рокля.
  • Ако имате колебания, поискайте професионално мнение в лицето на дизайнера, който се грижи за Вашата визия. В зависимост от спецификата на Вашата фигура и стила на сватбата, дизайнера ще Ви предложи други варианти за булчинска визия, в някой от които да разпознаете своя стил.
  • Булото като аксесоар, който завършва тоалета се избира спрямо роклята. Дължината на воала в лице може да варира – от лежерно спуснат до оформен във воалетка. В гръб дължината е от особено значение. Булото е дълго и леко, изработено от фин тюл. Създава усещане за въздушност и празничност.
  • Поръчайте своята рокля поне един месец преди датата на сватбата. Така ще имате възможност да съгласувате времево пробата и подкъсяването на тоалета, както и да съобразите елементи от украсата с Вашия тоалет.

 

 

Силуети – Нежно подчертана талия

Разнообразието от силуети е с обединяващ елемент - силно подчертаната талия, стил 50-те години на 20 век. Естествените материи и преобладаващата ръчна изработка на роклите създават усещане за фина женственост, празнична атмосфера и неподправена грация. Авангарден акцент от декоративни цветя придава своеобразен модерен завършек на всеки един от булчинските тоалети с марка FEDE.

 

Материите като вдъхновение

Тоалетите с марка „FEDE” са изработени предимно от италиански, френски и испански платове. Вдъхновението идва с прекрасна материя в ръце. Поне за мен това е важен и много креативен момент. В най-новата колекция, по която работя има десени, които се изработват по поръчка по мой проект ексклузивно и само за FEDE. Предложенията ми за новия сезон са разнообразни. Обединяващият елемент е авангарден акцент, който придава своеобразен модерен завършек на всеки един от тоалетите.