Будапеща е от онези градове, които трябва да посетите задължително. И какво по-подходящо време за това от медения месец. Географското му разположение – на двата бряга на река Дунав, го превръща в една от най-красивите европейски столици.

 

 

На сватба в приказна Индия

Автор: Елма Нейкова

 

Още от мига, в който слязох от самолета на летище „Индира Ганди“ в Ню Делхи в една ранна мартенска утрин, усетих силно, че се намирам далеч, далеч, далеч от дома... Стъпих върху лъскав жълт килим, изпъстрен с ориенталски орнаменти. Никога досега не бях виждала летище, покрито изцяло с килими! Особена миризма удари моите сетива - чужда, силна и пикантна.

 

Венеция на севера или един изключително романтичен град

Увековечен от безброй поети и хора на изкуството, Санкт Петербург е наричан многократно „Венеция на Севера“. Мрежата от канали обгражда сто и един острова, това са едва шестнайсет по-малко от Венецианските. Със своите красиви базилики със блестящи златни куполи, дворци в бароков стил с пищтни златни детайли и орнаменти, омайващата гледка край река Нева и многото музеи, театри и уютни ресторанти, градът сякаш е създаден за романтици.

 

най-романтичните и мечтани сватбени пътешествия

Приказна страна, пълна с контрасти – това е Испания. Чудото на природата, дълбочината на традициите и исто- рията създават изключителната романтична чувственост на страната. Сякаш емоциите витаят в атмосферата. В Испания никой не познава скуката.

 

Сватбеното пътешествие е първото ви съвместно пътуване като съпруг и съпруга и бележи началото на съвместния ви живот. На това пътуване младоженците се опознават по един по-различен начин. Един от най- важните фактори, които трябва да бъдат отчетени когато се планира медения месец е изборът на дестинацията. Може би най-забавната част от организацията на сватбата е разглеждането и обсъждането на близки и далечни места за прекарване на медения месец.