Есенната сватба носи невероятно очарование. Красотата на сезона предполага развихряне на въображението и реализиране на интересни и креативни идеи. Цветовете са поразяващи, времето – непредсказуемо, а тържествата – по-топли и уютни.

Цветовете

Топло оранжево, пастелно лилаво, наситено синьо, тъмно зелено, жълто, тъмно червено… Цветове, които позволяват интересни комбинации и създават топло настроение. Ако тези цветове не са точно вашите, то приглушените нюанси също са добър избор. Абсолютна есенна сензация е съчетаването на тиквено оранжево с пастелно розово или лилаво. Ще се изненадате от настроението, което тази комбинация ще създаде. Златото и медта ще добавят идеалния блясък за тържеството.
Добра идея е да комбинирате приглушени с изненадващо ярки цветове. Представете си ленени бели салфетки за масата с в патладжанено лилаво.

Украсата

Главна героиня в есенната декорация е тиквата. Тя позволява изключително много идейни и цветови варианти. Не е задължително тиквите да бъдат в естествените си жълто – оранжеви нюанси, може да бъдат боядисани в цялата палитра от цветове. С декоративните тикви могат да се аранжират масите, например, от тях стават красиви и ефектни вази и свещници. Ако държите декора на сватбата да е свързан със сезона, есента дава много идеи, стига да се осмелите. Грозде в купи на масите, китки с жито като букети, ябълки като част от украсата,
Като картички с имената на гостите, можете да използвате есенни листа, това е евтин и ефектен вариант в хармония със сезона. Металът допълва есенната маса чудесно – злато, мед, сребро, бронз… създават чудесна връзка с цветовете на сезона. А черното стъкло за чашите и вазите е смел и авангарден избор.

Храната

Според кетъринг специалистите, есенната сватба заслужава специално меню. Тъй като температурите падат, и особено ако сте планирали церемония или снимки на открито, може да предложите супа за ордьовър, за да се стоплите. За да я комбинирате с тематичната украса, може да бъде сервирана в малки тикви. Ако супата ви се струва твърде смел избор и предпочитате салата, то добър вариант са салатите с ядки. Може да изберете и предястие с грозде или смокини. Филето и сьомгата са класика, но през есенния сезон, можете да заложите и на телешко и петлета. За гарнитура, изберете сезонни зеленчуци. За да завършите менюто, заложете на десерт с ябълки, карамел, канела, тиква. Сватбената торта заема едно от основните места в организирането на тематична сватба – тя може да бъде с къпини и дори – тиквена, но шоколадът е толкова… подходящ за сезона. И като настроение и като цвят.

Сватбата може да бъде прекрасна, дори да не е организирана в най-актуалните и модерни локации. Направете я по ваша идея такава, каквато си мечтаете, това е вашата сватба!