BULGARI – между бижутерията и парфюмерията


Има едно име в света на модата, което неизменно се свързва с бижутерията и парфюмерията. И това е Bvlgari. Италианската модна къща е основана от бижутера Сотириос Булгарис през 1884 година в Рим. Започва своята история с изработката на луксозни бижута със собствен почерк. Филмът „Клеопатра”  в средата на миналия век превръща магазина на Bvlgari  на Via Condotti 10 в синоним на изящество и мечта за киноиндустрията. Bvlgari  покорява Холивуд. Универсалния модел на безгрижен шик Dolce Vita с епицентър Рим създава стила „Hollywood-on-Tiber”. Бижутата на модната къща „взимат участие“ в повече от 40 филма, разхождани са по червения килим от Кан, до Венеция и Лос Анджелис. Носени са oт емблематични жени в киното като Елизабет Тейлър, Анна Маняни, Шарън Стоун, Никол Кидман, Джулиан Мур, Анджелина Джоли, Скарлет Йохансон и безброй други знаменитости.


Скъпоценните камъни и необичайните есенции винаги са били двете страсти на римския парфюмер-бижутерист, заради които той обикаля четирите краища на света. BVLGARI трансформира тази колекция от камъни в бижута със смайващи хроматични ефекти. Много често в колекците след ювелирната изработка скъпоценните камъни следват флорални мотиви -  пищни цветни градини, обеци с формата на цъфтящи листенца, брошки във формата на кошници с цветя, диаманти приличащи на капки роса, стилизирани, натуралистични и многоцветни.
През 1994г.  BVLGARI лансира първия си аромат BVLGARI POUR FEMME, превърнал се в един от най-знаковите и вечни аромати и наложил бранда в парфюмерията.
Новата ароматна колекция на BVLGARI е Splendida. Тя е пътешествие до сърцето на две емблематични цветя в историята на парфюмите, като разкрива най-ценните фасети на Ирис и Жасмин. Те притежават  магическата способност да „съдържат парфюмите в себе си“.  Двата аромата, интерпретирани от Мастър Парфюмериста Софи Лабе изразяват новият BVLGARI «идеал».
SPLENDIDA IRIS D'OR е пудрен и слънчев аромат, нежно докоснат в сърцето от Ирис, най-ценната съставака в парфюмерията позната като „течно синьо злато” Обляният от светлина абсолют от ирис е флорално озарен от мимоза и теменужка. Елегантната база от сандалово дърво, зърна от тонка и ветивер възбуждат сетивата с интензивна чувственост. SPLENDIDA JASMIN NOIR е аромат определен от върхови ярки жасминени акценти, следвани от цветното сърце на Жасмин Самбак от Индия. Изключителен хипнотичен аромат, с многобройни плодови аспекти, деликатен, разкриваш индийската красота. Индусите наричат жасмин Самбак «господарката на нощта” и поспиват леглото на младите булки с него. В Италия легенда разказва за един градинар в Тоскана, който намерил жасмин и подарил на любимата си, в знак на своята любов. Очарована от благородния му аромат, тя приела да се омъжи за него. От този ден, това бяло ароматно цвете традиционно се включва в булченския букет.